SZTE-s sikerek a XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

Az idei XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját a “Sport határok nélkül” jelmondattal rendezték meg 2020. március 5-7. között Budapesten. A sportversenyen a Szegedi Tudományegyetem több hallgatója is dobogós helyezést ért el.

94 csapat több mint 1300 sportolója és 20 egyéni sportoló vett részt a XI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. A budapesti és vidéki egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről is.

 

A versenyen második alkalommal volt lehetőség asztalitenisz sportágban is nevezni. Tíz egyetem huszonnégy versenyzője fogott ütőt és állt az asztalokhoz.

 

Az SZTE-s különítményt Brindza Ágnes, Veréb Xénia és Dr. Varga Csaba Koppány alkotta.

A csapat vezetője, Dr. Varga Csaba Koppány a verseny előtt elmondta: nem tudja, milyen eredményekre számíthatnak, hiszen először vesznek részt a rendezvényen, ám ha saját magukhoz képest jó teljesítményt tudnak nyújtani, és új, határon túli barátokra tesznek szert, már elégedettek lesznek, függetlenül az elért eredményektől.

 

asztalintenisz_SZTE_1


Az elvárások maximálisan teljesültek, hiszen a mérkőzések remek hangulatban teltek, és a versenyről kiváló eredményeket hoztak el az SZTE versenyzői.


A szegedi versenyzők által elért eredmények:

 

Nők:

Brindza Ágnes – Veréb Xénia - páros 2. hely

Veréb Xénia - egyéni 3. hely

Brindza Ágnes - egyéni legjobb 8 közt

 

 

Férfiak:

Dr. Varga Csaba Koppány – Schmidt Máté (Debreceni Egyetem) - páros 1. hely

Dr. Varga Csaba Koppány - egyéni 2. hely


asztalintenisz_SZTE_2


A szegedi csapat versenyzését az SZTE Sportközpontja támogatta.

SZTEinfo