cover_1170x430

Karunk professzora, Dr. Szabó Imre „A Jog szolgálatában” díjban, karunk alumnusa, Dr. Hofszang Katalin pedig az „Ügyvédségért” címben részesült

A Magyar Ügyvédi Kamara a 2020. és 2021. évi ünnepi ülését 2021. november 27-én rendezte meg az Országos Bírósági Hivatal Aulájában, egybekötve a 13. Ügyvédnappal. Az eseményen Prof. Dr. Szabó Imre „A Jog szolgálatában” díjban, Dr. Hofszang Katalin az „Ügyvédségért” címben részesült.

 

Prof. Dr. Szabó Imre a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (korábban: József Attila Tudományegyetem) hallgatója, gyakornoka, majd egyetemi tanársegédje, később egyetemi adjunktusa, docense, tanszékvezetője, egyetemi kancellárja, főtitkára, a Kar dékánja továbbá egyetemi tanára lett. Jelenleg karunk Civilisztikai Tudományok Intézetének emeritus professzora. Munkáját számtalan kitüntetéssel, elismeréssel és díjjal jutalmazták az elmúlt évtizedekben.

 

Életpályája kétségkívül méltó arra, hogy a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar vezetősége, oktatói és hallgatói büszkék legyenek rá újabb elismerése okán is.