Think-Tech_1170x430

Think-Tech: Az Üzleti jogi Intézet esszéíró pályázatának eredményhirdetése

Korunk innovációs törekvései a jogalkotó számára folyamatos kihívást jelentenek: a megfelelő jogi környezet kialakítása számos előkérdés megválaszolását igényli. A technológiai újdonságokat támogató és egyben a jogbiztonságot is garantáló szabályozási környezet kialakításának előfeltételét jelenti az egyes innovációk konstruktív megismerése, valamint a technológiai fejlődés és a jogi szabályozás közötti kölcsönhatások elemzése.


Az Üzleti Jogi Intézet célként tűzte ki, hogy a technológiai fejlődés szabályozási kérdéseit vizsgáló, jogi érveléssel alátámasztott joghallgatói kutatások és tudományos igényességű elemzések innovatív Think Tank platformjává váljon.

 

Ezen cél eléréséhez 2021 szeptemberében Intézetünk esszéíró pályázatot hirdetett az SZTE jogász szakos, negyedéves és ötödéves üzleti jogi modulos hallgatói számára. A pályamunkákat az alábbi három tematikus kategóriában vártuk:

  • A technológiai innováció jogi kihívásai
  • Robotizáció: jogi utópia vagy disztópia?
  • Mesterséges intelligenciát a jognak! Jogot a mesterséges intelligenciának?

A beérkezett pályázatok szakmai értékelését követően a díjazottak 2021. december 10-én vehették át okleveleiket Prof. Dr. Gellén Klára intézetvezető asszonytól.

A pályázaton első helyezést ért el Bódog Balázs negyedéves joghallgató A kriptovaluták szabályozásának kérdése c. pályamunkájával, és második helyezést ért el Tóth András Bence ugyancsak negyedéves joghallgató a Robotizáció: áldás vagy átok? c. pályamunkájával.

 

Az Üzleti Jogi Intézet ezúton is gratulál a díjazottaknak!