December_20-25_2019_29

Magyar Jogász Egylet

A Magyar Jogász Egylet (rövidítése: MJE) a magyar jogászok nagy múltú szakmai szervezete, a jogtudomány művelésére és a hazai jogélet fejlesztésére.

Tisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Hallgatók!


Szeretném ezúton a figyelmükbe ajánlani a magyar jogászok nagy múltú, 1879-ben alapított, ugyanakkor napjainkban is aktívan működő szervezetét: a Magyar Jogász Egyletet (MJE/Egylet). Az MJE célja a jogászság általános társadalmi érdekeinek érvényre juttatása, a magyar jogélet fejlesztése, a jogtudomány művelése, valamint a különböző területeken működő jogászok szakmai-tudományos együttműködésének előmozdítása. Jelenleg 4000 taggal, országos lefedettséget adó, megyei szervezeteket egyesítő hálózattal működünk.


Szervezetünk amellett, hogy tiszteli és őrzi múltja hagyományait, az elmúlt hónapokban új lendületet kapott, a kreatív ötletelés és az aktív megvalósítás ötvöződik tevékenységében. Megújult honlapunkon naprakész információkat teszünk elérhetővé a hazai és a külföldi jogélet legfontosabb híreiről, eseményeiről, amelyek hasznos tájékozódási pontként szolgálhatnak a mindennapokban. A honlap látogatói érdekes programokról, gyakorló jogászoknak szervezett továbbképzésekről, pályázati lehetőségekről értesülhetnek. Rendszeresen közzétesszünk olyan, a jogász szakma kiemelkedő tagjaival készített interjúkat, illetve stúdióbeszélgetéseket is, amelyek aktuális, fontos kérdéseket járnak körül. Ez utóbbiak meghallgatása akár az Önök számára is motivációt, ötleteket adhat a szakmai előrehaladást illetően.


Kiemelt célunk, hogy Önökkel, a magyar jogásztársadalom leendő tagjaival kapcsolatot teremtsünk, és lehetővé tegyük, hogy már az egyetemi évek során megismerkedjenek az Egylet tevékenységével, illetve abba be is kapcsolódjanak. A kapcsolatfelvétel egyik első lépéseként, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karával együttműködve, egy ösztöndíjprogram keretében szeretnénk támogatást nyújtani a tudományos tevékenységükhöz, amelynek részleteiről a Jogi Kar fogja tájékoztatni Önöket.


Amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, szeretettel várjuk Önöket a 2021. szeptember 18-i Magyar Jogi Könyvszalonra, amely az MJE szervezésében, az Alkotmánybírósággal, a Károli Gáspár Református Egyetemmel és a kárpát-medencei jogi könyvkiadókkal együttműködve kerül megrendezésre Budapesten a Károlyi-Csekonics palotában. Az ünnepélyes rendezvény egy kiállítás és könyvvásár is egyben: a jogi könyvkiadók szalonáron értékesítik könyveiket, illetve könyv bemutatókkal készülnek. Az eseményen a szerzők dedikálhatják a könyveiket, illetve sor kerülhet műhelybeszélgetésekre is.


Bízom abban, hogy ezen rövid ismertetővel felkeltettük érdeklődésüket az Egyletünk működése iránt és az MJE honlap megtekintését követően kedvet kaptak ahhoz, hogy tagként csatlakozzanak szervezetünkhöz, segítve az MJE kiemelkedő társadalmi feladatainak teljesítését és folyamatos megújulását.


Tisztelettel:


Prof. Dr. Trócsányi László

A Magyar Jogász Egylet elnöke


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

  • október 4.
    10:00 - 11:00
    A műhelyvitára előkészített doktori értekezés megtekinthető az alábbi webcímen: http://www.juris.u-szeged.hu/doktori-iskola

Legolvasottabb