1170x430

Maximális összegű 3,5 milliós támogatást ítélt meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Karunk tudományos diákkörei számára

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett,

"Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása"

című pályázati kiírás keretében a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának diákkörei A jogi kari hallgatók és a középiskolások megismertetése a diákkörökkel és motiválásuk a kutatásra elnevezésű pályázatával a maximális, 3,5 milliós támogatást nyerték el. Ezáltal országosan Karunk a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara mellett a másik olyan intézmény, amely ilyen összegű támogatásban részesült. Az elmúlt évek szisztematikus tehetséggondozó munkájának és együttműködésének eredményeképpen érhették el ezt a Karon működő tudományos műhelyek.


Ennek keretében számos vállalás mellett a 2022. évi Both Ödön Közjogtörténeti Emlékverseny és a 2022. évi Kari Tudományos Diákköri Konferencia valósulhatnak meg, valamint több lehetőség is nyílik a diákköri hallgatók tudományos munkáinak megjelentetésére.


A pályázati eredmények az alábbi linken érhetők el:

https://emet.gov.hu/app/uploads/2021/05/Dontesi-lista_NTP_HHTDK_21.pdf

Miniszterelnokseg03


„A program a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter által kiírt Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása– A jogi kari hallgatók és a középiskolások megismertetése a diákkörökkel és motiválásuk a kutatásra című, NTP-HHTDK-21-0056 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg”