Megallapodas

Együttműködési megállapodást kötött az SZTE ÁJTK és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Évek óta meglévő szoros együttműködését újabb területekkel egészítette ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara.

A megállapodás elsődleges célja, hogy a kimagasló egyetemi oktatás mellett az együttműködés hozzájáruljon a tehetséggondozáshoz, a hallgatók karrierjének támogatásához, valamint a hallgatók bűnmegelőzési, bűnüldözési, a rendőrség államigazgatási és rendészeti tevékenységével kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteinek bővítéséhez.


A felek 2021. október 5-én találkoztak a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A megállapodást Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi tanár, megyei rendőrfőkapitány és Dr. Törőcsikné Prof. Dr. Görög Márta dékán, intézetvezető egyetemi tanár írta alá.


001


A mindkét fél számára rendkívül előnyös kontraktus értelmében, a közös munka során a főkapitányság szakmai anyagaival és gyakorlati tapasztalataival segíti az egyetemen folyó képzések gyakorlat-orientált oktatását, továbbá közreműködik kurzusfejlesztésben, évfolyam- és szakdolgozati társtémavezetésben, illetve a kari tehetséggondozásban. Az egyetem lehetőséget biztosít a tudományos eredmények közös disszeminációjára a rendőrfőkapitányság szakemberei számára, akik bekapcsolódhatnak többek között az SZTE Alumni Mentor Programjába is.


A felek megállapodtak abban is, hogy kölcsönösen tájékoztatják egymást szakmai és tudományos rendezvényeikről, továbbá a viszonosság elve alapján egymás rendelkezésére bocsátják a szakmailag releváns publikációikat.


Forrás: Police.hu