A Politológiai Tanszék poszterversenyt hirdet a kar hallgatói számára A KORONAVÍRUS POLITIKAI ÉS TÁRSADALMI KÖVETKEZMÉNYEI címmel

A COVID-19 pandémia példátlan kihívás elé állította a kormányokat és a nemzetközi szervezeteket. A járvány végéről és hosszú távú hatásairól nem rendelkezünk ugyan még pontos ismeretekkel, az már most egyértelmű, hogy gyökeres változásokat okoz az élet számos területén. A poszterversenyben résztvevő diákoknak a koronavírus okozta politikai, gazdasági és társadalmi válságra vonatkozó ismereteiket és elképzeléseiket kell megjeleníteniük áttekinthető, képekkel, grafikonokkal vagy térképekkel illusztrált formában. Olyan témák feldolgozását várjuk a pályázóktól, amelyek a pandémia következményeinek valamilyen társadalomtudományi aspektusát ragadják meg. Például:


  • Milyen társadalmi feszültségeket és politikai konfliktusokat hozott felszínre a vírus megjelenése a nyugati típusú demokráciákban?
  • Hogyan növekedett meg a nyilvánosság, a hiteles kommunikáció és a dezinformáció jelentősége a járvány során?
  • Milyen új társadalompolitikai kihívásokat okozott a pandémia az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ellátórendszerekben?
  • Erősítette vagy inkább gyengítette a nemzetközi együttműködést a COVID-19?


A pályázatra benyújtható a nevezett témán felül bármilyen politikatudományi témájú pályamű is. Az eredményhirdetésre a Politológiai Tanszék PhD hallgatóinak 2021. november 25-i online szimpóziumán kerül sor, amire a pályázók meghívást kapnak.


A Politológiai Tanszék oktatóiból álló zsűri mind tartalmi, mind formai szempontból értékeli azokat. A legjobb pályamunkák díjazásban részesülnek.


Pályázati feltételek: Egy hallgató csak egy poszterrel nevezhet, de a versenyben csapatok is részt vehetnek. Az A2-es méretű poszterek elkészítéséhez a mellékelt sablon használata kötelező, az abban foglalt technikai paraméterek követése az érvényes pályázat feltétele.


Nevezni a meghirdetett címhez kapcsolódó bármilyen témával lehet, azonban a Politológiai Tanszék fenntartja a jogot, hogy a verseny szellemiségével nem egyező munkákat kizárja.


A végleges pályamunkákat 2021. november 21-én éjfélig kell eljuttatniuk Stumpf Péter Bence email címére: stumpfb@juris.u-szeged.hu


A felhívás az alábbi linken elérhető.