213949386_4433391360012825_4406297617626955777_n

Első Magyar Jogi Könyvszalon 2021. szeptember 18.

A Magyar Jogászegylet és az Alkotmánybíróság szervezésben Magyarországon először nyitja meg kapuit a Jogi Könyvszalon, amelynek a Károli Gáspár Református Egyetem impozáns épülete ad otthont.


Az érdeklődőket tizennyolc magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadó várja az erre az alkalomra megjelenő friss kiadványaival, és könyvbemutatókkal. A látogatók nemcsak kedvezményes áron juthatnak a szakkönyvekhez, tankönyvekhez, hanem exkluzív dedikálási lehetőséget is kapnak neves szerzőkhöz. A program ezen kívül érdekes pódiumbeszélgetéseket kínál sikeres jogászokkal, véleményformálókkal és közszereplőkkel. Mindezeken túl lehetőség lesz részt venni digitális bemutatókon, ahol a jogászok munkáját segítő online eszközöket, jogtárakat, jogkódexet ismertetnek.


A Könyvszalon Nagydíj ünnepélyes díjátadójára is itt kerül sor, ahol három kategóriában hirdetnek győztest a bíráló bizottságok elnökei. A 2020-as év legjobb elméleti és a legjobb gyakorlati jellegű jogtudományi szakkönyv szerzője és kiadója, valamint a legjobb PhD disszertáció írója viheti haza a Magyar Jogász Egylet legújabb díját.


A Wolters Kluwer Kiadó pedig elhozza az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Jogászdíj átadó ünnepségét is a rendezvényre, ahol tíz kategóriában díjazzák a jogász csapatokat és megválasztják az év fiatal jogász tehetségét, továbbá az év joghallgató tehetségét is.


A rendezvény minden jog iránt érdeklődőnek szól, de kiemelt figyelmet szentel a joghallgatóknak is, kvízekkel, nyereményjátékokkal és ajándék könyvcsomagokkal várjuk őket.


Franciaországban a jogászokat tömörítő legnagyobb civil szervezet (Le Club des Juristes) és az Alkotmánybíróság (Le Conseil Constitutionnel) által ünnepélyes keretek között szervezett és nagy népszerűségnek örvendő könyvszalonoknak nagy hagyománya van. A már 11 alkalommal megrendezett könyvvásáron több száz szerző találkozik az érdeklődő olvasókkal, egyetemistákkal és szakmabéliekkel.

Reményeink szerint az első Magyar Jogi Könyvszalon is hozzájárul majd jogi kultúránk gazdagításához, és az idők során annak szerves részévé válik.


Tartson velünk a jogi könyvek ünnepén, teremtsünk együtt hagyományt!


Regisztráció, további tudnivalók>>>Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *