Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK legújabb hírek

„Some Aspects of Labour and Social Law- A Comparative Analysis”

Workshop (2015.06.24-2015.06.28. Mannheim, Németország)

2015. július 23.

A HdBA Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Mannheim szervezésében, a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar hallgatói és a német hallgatók részvételével 2015.06.24-2015.06.28 között Workshop került megrendezésre, Mannheimben.

unnamed_10

A két egyetem közötti partnerkapcsolat hosszú időre nyúlik vissza, az elmúlt évben új lendületet kapott és ennek eredményeként – hagyományteremtő szándékkel - került sor az első joint research paper workshopra. A rendezvény célja a két egyetem professzorai által kiválasztott témakörök alapján, német és magyar hallgatók közel egy éven keresztül végzett közös kutatásán és folyamatos együttműködésével valósult meg. A felkészítő tanárok és egy magyar PhD hallgató irányításával rendszeres szakmai konzultációra került sor a résztvevők között. A kutatás eredményét a résztvevő felek párhuzamosan egy közös szeminárium keretében - angol nyelven - prezentálták. A workshop súlyát emelte, hogy a német hallgatók ugyanezen szeminárium keretében védték meg a szakdolgozatukat.

DSCN3533

A konferenciát Hajdú József és Yasemin Körtek professzorok nyitották meg, akik magyar és német aspektusból mutatták be a szociális szabályozás aktuális helyzetét. A konferencián előadott kutatási témák aktuálisa egyértelműen kitűnt a prezentációkból.

unnamed_6

Az előadások foglalkoztak a munkanélküliség, a migráció, a munkaviszony megszüntetés és a megváltozott munkaképességű munkavállalók helyzetével. A résztvevők közötti együttműködés sikerére tekintettel a következő évben hasonló közös munkára kerül sor a partneregyetemek között. Előreláthatólag 2016-ban Szeged lesz a házigazdája a rendezvénynek.

 DSCN3521

Konferencián részt vett Prof. Dr. Alexandra-Isabel Reidel és Prof. Dr. Hans-Joachim Bauschke.

 

Magyar hallgatók: Farkas Letícia, Szántó Kata, Bikár Angéla, Deák Réka Krisztina, Kötél Éva Judit, Mészáros Gabriella

 

Német hallgatók: Fabian Wippich, Stefanie Fohler, Eva Schäfer, Almir Hodzic,

 

Szeged, 2015. július 17.