2020. augusztus 14., péntek

Startup-jog

Magyarországon az elmúlt 6-8 évben jelentek meg először az úgynevezett startup vállalkozások, amelyek rövid idő alatt a mindennapjaink részévé váltak. Ki ne ismerné a Facebookot, az Instagramot, a Prezit, az E-bayt vagy ki ne hallott volna már a közösségi autómegosztásról? Azonban e rendkívül gyorsan fejlődő terület jogi vonatkozásairól érdemtelenül kevés szó esik.

NEM CSAK JOGÁSZOKNAK!

Itt a lehetőség, hogy a Pro Jure Közösség legújabb előadásán bepillantást nyerj a startupok, innovatív vállalkozások világába és megismerd e komplex terület jogi vonatkozásait!
Meghívott előadónk, a téma egyik legkiválóbb hazai ismerője, DR. BÓNÉ LÁSZLÓ startup szakértő, a Bóné Ügyvédi Iroda vezetője, aki az Amerikai Egyesült Államokban szerezte MBA végzettségét, okleveles adótanácsadó. Egyaránt képvisel startupokat, illetve befektetőket, ezáltal jól ismeri a piaci szereplők igényeit és az ezekre alkalmazandó jogi megoldásokat is. Közel tíz évet töltött el két multinacionális ügyvédi irodánál, illetve a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cégnél, azáltal nagy tapasztalattal
rendelkezik a nemzetközi gyakorlatot illetően.

Az előadás témái:
-Beszélhetünk- e startup jogról?
-Mire kell figyelnünk egy startup cég alapításánál?
-Szabadalmak és szellemi alkotások joga a startupok életében.
-Védd az ötleted! – avagy ötletgazda és befektető védelem a magyar jogban.
-Startupokra vonatkozó nemzetközi szabályok átvételének lehetőségei és korlátai a magyar jogban.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!