Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Rendezvények  --  Előadások

Majsa József: Lehetnénk-e nagyhatalom? Magyarország a nemzetközi rendszerben

Az előadás arra a kérdésre keresi a választ, hogy Magyarország milyen szerepet játszhat a 21. század átalakuló nemzetközi viszonyai közt. Hova sorolható az államok rendszerében egy tízmilló lakost számláló, 90 ezer négyzetkilométeres alapterületű, közepesen fejlett gazdasággal rendelkező kis ország? És tényleg kicsinyek vagyunk-e? Jól választottunk-e amikor a rendszerváltáskor egyértelműen az európai orientáció mellett döntöttünk és a Nyugat értékeit elfogadva a NATO és az Európai Unió tagjai lettünk? Lehetnénk-e semlegesek, van-e másik út? Kitaláltuk-e magunkat? Létezik-e a világban az a márka, amelyet úgy hívunk: Magyarország, magyar...?

 

 

 

 

Dr. Majsa József az ÁJTK Politológiai Tanszékének adjunktusa, az Európa-tanulmányok Központ koordinációs igazgatója. Munkája jelentős részében a nemzetközi tanulmányok és a politológia alapképzési- és mester szakok működését irányítja. Tudományos szakterülete a totalitárius rendszerek elmélettörténeti vonatkozásai és a nemzetközi viszonyok elmélete. Oktatómunkája során e területekhez kapcsolódó tárgyakat tanít.

_MG_9243_230x154.png

Legfrissebb tartalomyoutube_favicon SZTE ÁJTK Youtube Channel    Rendezvénynaptár *

      Címkefelhő

      2009 tavasz  2009 ősz  Deilinger Viktória  Fekete Orsolya  Gyenge Balázs  JNASZ  Jakab Éva  Józsa Zoltán  Kampler Béla  Karsai Krisztina  Laluska Pál  Merkovity Norbert  Mezei Péter  Paczolay Péter  Siket Judit  Szeged  Szeged IP Center  politológia  politológiai tanszék  verseny