Az Üzleti Jogi Intézet hallgatóinak sikere az Arsboni Cikkíró Pályázatán


IMG_20180927_143730
Az Arsboni 2018-ban is megrendezte Cikkíró Pályázatát, amelyben jogi témájú szakmai, de egyben olvasmányos cikkeket várt.
A Pályázatra beérkezett több mint 100 pályamű közül díjazottként került kiválasztásra Szegedi Levente, az SZTE ÁJTK Üzleti jogi moduljában tanulmányokat folytató ötödéves joghallgató és dr. Labancz Andrea, az Üzleti Jogi Intézetnél állami ösztöndíjas PhD hallgató munkája.
A Díjátadóra 2018. augusztus 30-án került sor a budapesti Kossuth Klubban.


Szegedi Levente Üzleti jogi modulos hallgató a Digitális platformok, mint a sharing economy munkáltatói? című művével indult a Pályázaton; munkáját a szakmai zsűri 20. helyezéssel és a „Kiváló Írás” minősítéssel ismerte el. Levente a napjainkban feltörekvő jelentőségű sharing economy (megosztás alapú gazdaság) és a digitális platformok behatárolására törekedett cikkében, majd a platform szereplői – crowdsourcer, platform, crowdworker – közötti viszonyokat vizsgálta.


Nyereménye egy öt alkalmas bérlet volt az Arsboni Lawtech Meetup sorozatára.


Levente cikke elérhető itt.


IMG_20180927_153736 

„Kiváló kezdeményezésnek tartom az ArsBoni jogászi szakmai szervezetet, mely különböző versenyeivel, rendezvényeivel, és modern álláskeresési portáljával véleményem szerint hiánypótló szerepet tölt be a jogászok és joghallgatók közösségének építésében. A Cikkíró Pályázatot pedig mindenkinek ajánlom, hiszen a szakmai elismerésen és díjakon túl, nagyszerű kapcsolatépítési lehetőség is. Témaválasztással kapcsolatban meglátásom, hogy a jog jövőjével foglalkozó, innovatív szemléletű írások diadalmaskodtak, így érdemes jövőbe mutató témát választani, vagy korábbi jogi problémát új megvilágításba helyezni.
 
Sikeres versenyzést kívánok a következő évekre, hajrá SZTE!
 
Szegedi Levente

 


Dr. Labancz Andrea PhD hallgató A #DeleteFacebook margójára című művével indult a Cikkíró Pályázaton, amelyben a felhasználói profilalkotás és a fogyasztói döntések befolyásolását érintő kérdéseket járta körül. Andrea cikkét a zsűri 5. helyezéssel ismerte el és a következőképpen értékelte:

Nagyon aktuális téma, és azon belül is rendkívül jól kiválogatta az író a jogilag releváns kérdéseket. A téma sajnos nagyon tág, ezért kevés kérdés került sajnos kifejtésre, de a gondolatok jók és élesek a meglátások is. Kifejezetten szépen elemzi a big data dilemmát. Nagy hiba lenne, ha a kiváló író ezt az érdekes témát nem kutatná tovább, mert munkája hiánypótló a magyar jogi piacon.” (Forrás: https://arsboni.hu/arsboni-cikkiro-palyazat-2018-eredmenyhirdetes/)


Nyereménye a Wolters Kluwer Kft. ajándékcsomagja volt.


Andrea cikke elérhető itt.


IMG_20180927_143239 


„Az Arsboni Cikkíró Pályázata lehetőséget teremt már a joghallgatók számára is az egyes jogi kérdéseket érintő véleményük, meglátásaik kifejezésére, hozzájárulván ezzel kritikai szemléletük fejlődéséhez. Ez a felfogás határozza meg az Üzleti Jogi Intézetet is, így nem is kérdéses, hogy bátran ajánlom minden jövőbeli Üzleti jogi modulos hallgatónak is, hogy ragadjanak virtuális tollat és induljanak a Cikkíró Pályázaton!”
 
dr. Labancz AndreaEredményeikhez az Üzleti Jogi Intézet ezúton is gratulál, és további sikereket kíván munkájukhoz!