Büntetőjogi perbeszédverseny az SZTE-ÁJTK-án

2014. március 12-én a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék szervzésében karunkon büntetőjogi perbeszédverseny megrendezésére került sor. A verseny tétje nagy volt: a legjobb perbeszédet tartók fogják karunkat képviselni a 2014. április 16-án Győrben megrendezésre kerülő országos perbeszédversenyen.

A verseny reggel 8 órakor a perbeli szerepek kisorsolásával és a jogesetek kiosztásával kezdődött. A versenyzők ezt követően egyénileg (Btk. és Be. felhasználásával) készülhettek fel a perbeszédekre, majd délután 1 órakor a kar szimulációs termében minden ügyésznek és védőnek 10-10 perces perbeszéd, valamint 5-5 perces válasz-viszonválasz állt rendelkezésére.

A zsűri (tagjai: Dr. Lőrinczy György, címzetes egyetemi docens, a Csongrád Megyei Főügészség Főügyésze; Dr. Vida Mihály, címzetes egyetemi docens, Dr. Fantoly Zsanett, egyetemi docens és dr. Gácsi Anett tanársegéd) 3 szempontot mérleglve (1. az előadott jogi álláspont - a jogeset megoldása; 2. a másik fél jogi álláspontjára való reagálás; 3. retorikai képesség) választotta ki a legjobb perbeszédet tartó hallgatókat. A legjobb vádbeszédet tartó díját: Sepsei Márk (általános modul képzés), míg a legjobb védőbeszédet tartó díját Tóth Judit (bűnügyi modulos képzés) vehették át.

Kiváló szereplésükért ezúton is gratulálunk, köszönjük továbbá minden versenyzőnek a lelkiismeretes versenyre való felkészülést.