Dr. Nagy Ferenc professzor 65. születésnapját ünnepelték az ÁJTK-n

2013. január 18-án az SZTE ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke ünnepi konferenciát tartott Mester és pályatárs címmel. Kivételes nap volt ez, hiszen Nagy Ferenc 20 éves tanszékvezetői, valamit 40 éves egyetemi oktatói pályafutását is ünnepelte ezen a napon.

nf_250x250Prof. Dr. Nagy Ferenc január 18-án ünnepelte 65. születésnapját. Ez alkalomból az SZTE ÁJTK Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke ünnepi konferenciát tartott Mester és pályatárs címmel. Kivételes nap volt ez, hiszen Dr. Nagy Ferenc professzor nemcsak születésnapját, hanem 20 éves tanszékvezetői, valamit 40 éves egyetemi oktatói pályafutását is ünnepelte ezen a napon, mely mérföldkőként szolgált e kivételes életút összegzésére és a tudományos eredmények áttekintésére.

A szakadó eső ellenére meghitt hangulat uralkodott a teremben, amikor a német vendégek igaz barátként, mester és pályatársként köszöntötték az ünnepeltet a találkozás örömétől meghatottan. A vendégek között barátai, pályatársai, munkatársai, volt diákjai és tisztelői egyaránt jelen voltak. A konferencia igen változatos, érdekes programot kínált.


gropp_250x250Prof. Dr. Walter Gropp egyik legfigyelemreméltóbb kutatási területéről beszélt „Tévedés a szabadságjogokat elismerő büntetőjogban” címmel.

Prof. Dr. Arndt Sinn számos eddig ismeretlen hasonlóságot emelt ki a rendszerváltás utáni német és magyar büntetőjog tudományból a „Német és magyar büntetőjog-tudomány a rendszerváltást követően” című előadásában.

Ezt követően Prof. Dr. Tóth Mihály az ünnepelt dogmatikai munkáiból adott humoros, anekdotikus, szarkazmustól sem mentes ízelítőt.A Büntető és Büntető Eljárásjogi Tanszék nevében Dr. Juhász Zsuzsanna az időskorú fogvatartottak helyzetét mutatta be, majd köszönetet mondott a professzor szakmai eredményekben gazdag több évtizedes oktatói-kutatói munkájáért, a „Szegedi Büntetőjogi Iskola” példaértékű vezetéséért, segítőkész, végsőkig precíz, eltökélt tevékenységéért.

TM_250x250Az írásos jókívánságok felolvasását követően Dr. Tóth Károly köszöntötte a Professzor Urat kiemelve következetes oktatói munkáját, valamint azt, hogy Dr. Nagy Ferenc professzor példamutató, áldozatos, tanítványai szeretetét elnyerő kiváló tanár, aki mindig készséggel tett eleget más egyetemek meghívásainak is.

A virágátadás után Dr. Nagy Ferenc ünnepi záróbeszédében az előadások összegzését követően megköszönve a gratulációkat, a Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszéke team jellegét, a nemzetközi kapcsolatok kiépítésének és ápolásának fontosságát hangsúlyozva utalt az egyetem jövőbeli bizonytalan kérdéseire is, végül oktatói-kutatói pályafutásának töretlen folytatásáról biztosította az egybegyűlteket.