Eljárási díjak megfizetése

A fokozatszerzés eljárási díja

 

A fokozatszerzési eljárás jelenlegi eljárási díja: 110.000.- Ft. (Az eljárási díj 150.000.- Ft azok számára, akik más egyetemen szerezték meg az abszolutóriumot a doktori képzésben).

 

Az eljárási díj a fokozatszerzési eljárás megindításához kötődik, és független attól, hogy az eljárás sikeres-e vagy nem.

 

Esedékesség

 

A fokozatszerzés eljárási díja esedékes a fokozatszerzés megindításáról szóló határozat (Társadalomtudományi Doktori Tanács) meghozatalától számított 30 napon belül. A teljesítés elmaradása az eljárást megakasztja.

 

Befizetés

 

Az eljárási díj a Neptun tanulmányi nyilvántartó rendszerben kivetésre kerül, és azon keresztül fizetendő be. (Ha nehézséggel találkozik, kérjük jelezze a DI adminisztrátoránál).

 

Számla

 

A doktorjelölt a befizetett eljárási díj után számlát igényelhet a Hallgatói Szolgáltatói Irodánál.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb