A BTI hallgatói az I. Országos Pervezetési Verseny regionális döntőjén

2018. október 1-jén rendezték meg az I. Országos Pervezetési Versenyt a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a Dél-Alföldi Régió polgári és büntető ügyszakos bírósági titkárai mérhették össze tudásukat.

Perverseny1perverseny2

 

 

A rendezvény a Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Tudományegyetem Bűnügyi Tudományok Intézete közötti kiváló együttműködésre is alapozott, így a szimulált büntetőeljárásban Intézetünk bírósági munka iránt érdeklődő, bűnügyi modulos hallgatói töltötték be a különböző eljárási pozíciókat (Samu Zseraldina – terhelt, Hadabás Fanni – ügyész, Németh Kata - védő, Kertész Gábor és Őri Zsanett - tanúk, valamint Kicska Balázs és Győrfi Judit - hallgatóság).

 

Perverseny4

 

A bírói szerepben versenyző bírósági titkár teljesítményét a Szegedi Ítélőtábla és az illetékes törvényszékek büntető kollégiumának vezetőiből álló zsűri értékelte, amelynek elnöke a büntető ügyszakban Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumvezetője, a Bűnügyi Tudományok Intézetének címzetes egyetemi docense volt. A versenyzők értékelésén túl a zsűri a résztvevő hallgatók alakítását is méltatta, külön kiemelve Samu Zseraldniát.

Perverseny11A pervezetési verseny remek lehetőséget biztosított arra, hogy hallgatóink kipróbálhassák magukat a különböző eljárási szerepekben és így egyúttal felkészülhessenek a jövőben, hallgatók számára megrendezendő perszimulációs versenyre is.

 

(Fotók: Szegedi Ítélőtábla Sajtóosztálya)