A BTI hallgatói az I. Országos Pervezetési Verseny regionális döntőjén

2018. október 1-jén rendezték meg az I. Országos Pervezetési Versenyt a Szegedi Ítélőtáblán, ahol a Dél-Alföldi Régió polgári és büntető ügyszakos bírósági titkárai mérhették össze tudásukat.

Perverseny1perverseny2

 

 

A rendezvény a Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Törvényszék és a Szegedi Tudományegyetem Bűnügyi Tudományok Intézete közötti kiváló együttműködésre is alapozott, így a szimulált büntetőeljárásban Intézetünk bírósági munka iránt érdeklődő, bűnügyi modulos hallgatói töltötték be a különböző eljárási pozíciókat (Samu Zseraldina – terhelt, Hadabás Fanni – ügyész, Németh Kata - védő, Kertész Gábor és Őri Zsanett - tanúk, valamint Kicska Balázs és Győrfi Judit - hallgatóság).

 

Perverseny4

 

A bírói szerepben versenyző bírósági titkár teljesítményét a Szegedi Ítélőtábla és az illetékes törvényszékek büntető kollégiumának vezetőiből álló zsűri értékelte, amelynek elnöke a büntető ügyszakban Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumvezetője, a Bűnügyi Tudományok Intézetének címzetes egyetemi docense volt. A versenyzők értékelésén túl a zsűri a résztvevő hallgatók alakítását is méltatta, külön kiemelve Samu Zseraldniát.

Perverseny11A pervezetési verseny remek lehetőséget biztosított arra, hogy hallgatóink kipróbálhassák magukat a különböző eljárási szerepekben és így egyúttal felkészülhessenek a jövőben, hallgatók számára megrendezendő perszimulációs versenyre is.

 

(Fotók: Szegedi Ítélőtábla Sajtóosztálya)

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00