Oklevélátadó a Környezetvédelmi Jogi Posztgraduális képzésben az SZTE ÁJTK-n

oklat2018. december 14-én kapták meg okleveleiket a Környezetvédelmi Jogi Posztgraduális képzés végzős hallgatói2018. december 14-én kapták meg okleveleiket a Környezetvédelmi Jogi Posztgraduális képzés végzős hallgatói, akik egyúttal a ,,Legum Magister" vagy ,,Master of Laws" (rövidítve: LL. M.) cím viselésére is jogosultak. A 9 főből 8 fő környezetvédelmi szakjogász végzettséget, 1 fő Jogi Szakokleveles környezetvédelmi szakember végzettséget kapott.


Ünnepi beszédet mondott Dr. Varga Norbert, az Állam és Jogtudományi Kar tudományos ügyekért felelős dékánhelyettese, majd Dr. Farkas Csamangó Erika adjunktus, a képzés szakmai vezetője. Hangsúlyozták a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságát, a jövő generációkért való felelősséget.


okl2

(A képre kattintva galéria nyílik)


A szakirányú továbbképzésben résztvevők elsősorban a környezetvédelmi jog és a kapcsolódó jogi és határtudományi területeken sajátítják el azokat az ismereteket, amelyek a gazdasági szférakülönböző területein, a közigazgatásban, illetve hatósági jogalkalmazásban, az igazságszolgáltatásban és a környezetvédelmi társadalmi mozgalmakban eljáró jogász és más szakképzettségű szakemberek számára szakmailag megalapozott munkavégzést tesz lehetővé.

 

Ez a keresztféléves képzés 2005 óta megszakítás nélkül folyik Karunkon, a vidéki Jogi Karok közül Szegeden indult el elsőként. Az Agrárjogi és Környezetvédelmi Jogi Tanszék gondozásával indult el, és jelenleg annak jogutódja az Üzleti Jogi Intézet keretében működik.

 

Gratulálunk a végzett hallgatóknak!