Vendégünk volt: Dr. Andreea Vertes

IMG_20190522_100424

2019 májusában

tantermi előadást tartott

az üzleti jogi modulos hallgatóknak

Dr. Andreea Vertes,

a temesvári West University oktatója.


Az Internet mára mindennapi életünk elválaszthatatlan részévé vált. Segítségével online vásárolhatunk, zenét hallgathatunk, videót nézhetünk, fotókat posztolhatunk vagy akár megoszthatjuk véleményünket is - bárhol, bármikor. Ez nem véletlen, hiszen a közvetítő szolgáltatók világában élünk.

A technológiai innováció fejlődésével azonban a közvetítő szolgáltatók jogi megítélése is dinamikus fejlődésen megy keresztül.

Ami a jogi kérdéseket illeti: amellett, hogy Intézetünk az üzleti élet jogi kérdései között kiemelten foglalkozik a technológiai fejlődés okozta szabályozási kérdésekkel, tárt karokkal fogadja ezen terület innovatív gondolkodóit is. Elég csak a tavalyi év előadóit számba venni. Járt nálunk Maria Allegri professzor az olaszországi Sapienza Egyetemről, valamint Dr. Ziemowit Kukulski professzor és Dr. Malgorzata Sek professzor a lengyelországi Lodz-i Egyetemről, akik előadásaikban többek között a GDPR szabályozását, illetve a sharing economy jogi kérdéseit járták körül.

Ebben a szellemiségben került sor arra, hogy 2019 májusában vendégül láttuk Dr. Andreea Vertes-t, a temesvári West University (Universitatea de Vest din Timisoara) oktatóját.


IMG_6567


Dr. Vertes angol nyelvű tantermi előadást tartott az üzleti jogi modulos hallgatóknak az Internetjog üzleti életet érintő kérdéseiről. Ennek körében kiemelten foglalkozott a közvetítő szolgáltatók elsődleges és másodlagos felelősségével; érintve többek között az adatvédelem, az e-kereskedelem, a szellemi tulajdon vagy az ún. webkettes szolgáltatások témakörét. Előadásában a közelmúlt jogesetein keresztül ismerhették meg hallgatóink a közvetítő szolgáltatókat érintő európai és amerikai joggyakorlatot.

A fentieken túl, Dr. Vertes órája még számos izgalmas jogi kérdéssel ismertetett meg bennünket; kiváló előadói stílusa pedig tovább színesítette a témát. Talán mindannyiunk nevében is írom: bízunk abban, hogy Dr. Vertes megajándékoz még bennünket jó pár hasonlóan érdekes előadással.