MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottság Jogpszichológiai Munkabizottság

A Jogpszichológiai Munkabizottság 2013-ban a SZAB Jogtudományi Szakbizottsága új egységeként elsősorban azzal a céllal jött létre, hogy akadémiai keretek között szakmai fórumot biztosítson a jogász-pszichológus végzettségű kutatók és oktatók számára tudományos eredményeik bemutatása, továbbá szakmai kapcsolataik kibontakoztatása és fejlesztése, valamint szakmai-közéleti tevékenységük gyakorlása érdekében.


Vezetés:

Elnök: Prof. Dr. Zakar András CSc zakar@juris.u-szeged.hu

Titkár: Dr. Visontai-Szabó Katalin PhD visontai@juris.u-szeged.hu


Rendezvények:

2014

1. „A bírói magatartásformák” (2014. június 30.) 30 fő

Előadók:

Dr. Zakar András

Dr. Túri Tamás

Dr. Törő Sándor

Dr. Kertész József

Dr. Mikes Lili

Dr. Harangozó Attila

Dr. Visontai-Szabó Katalin


2. „Ünnepi megemlékezés a Szegedi Ítélőtábla kezdeti működéséről” (2014. november 21.) 77 fő

Előadók:

Dr. Hámori Attila

Dr. Makai Lajos

Dr. Karsai Krisztina

Dr. Handó Tünde

Dr. Harangozó Attila

Dr. Patyi Gergely

Dr. Antal Tamás


2013

1. „A családon belüli erőszak jogi és pszichológiai kérdései” (2013. február 6.) 30 fő

Előadó: Dr. Visontai-Szabó Katalin


2. „A válás hatása gyermek lelki fejlődésére” (2013. április 24.) 73 fő

Előadó: Dr. Szalma Ibolya


3. „A terhességmegszakítás jogi és pszichológiai aspektusból” (2013. május 8.) 15 fő

Előadó: Mikes Lili

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!