ajtk_karrier_kiemelt_nagy

Partnertalálkozók és fórumok szervezése

Rendezvényeink szervezésével olyan fórumot kívánunk biztosítani, ahol a hallgatók a karon végzett és sikeresen elhelyezkedett jogászokkal találkozhatnak.

A SZTE ÁJTK Karrier Iroda - a szakmai gyakornoki programmal összefüggésben - olyan fórumokat szervez, ahol a korábbi gyakornokok mutatják be munkahelyi tapasztalataikat az érdeklődőknek, és válaszolnak az esetleges kérdésekre.

 

Az Iroda minden év tavaszán partnertalálkozót tart a klasszikus jogász hivatásrendek képviselőinek részvételével, ahol a hallgatók az elhelyezkedéshez, karriertervezéshez kaphatnak információkat.

A partnertalálkozók szervezésével lehetőséget kívánunk biztosítani a hallgatók számára a karon végzett és sikeresen elhelyezkedett jogászokkal való megismerkedésre, melynek során fókuszcsoportos beszélgetés keretében információt cserélhetnek a „nagyokkal”.


A legutóbbi partnertalálkozó meghívott vendégei voltak 2015. május 5-én:


Dr. Görög Márta egyetemi docens, az SZTE marketing és kommunikációs igazgatója, a Karrier Iroda volt vezetője


Dr. Harangozó Attila a Szegedi Ítélőtábla elnöke


Dr. Herédi Edit, Szeged Megyei Jogú Város aljegyzője


Dr. Juhász Tünde, Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja


Dr. Kertész József,  a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke


Dr. Kopasz Zsolt, a Csongrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze


Dr. Lukács János dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Csongrád Megye rendőr-főkapitánya, Karunk címzetes egyetemi docense


Dr. Papp István, a Nemzeti Adó – és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának főigazgatója


Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke

 

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00