ajtk_karrier_kiemelt_nagy

Partnertalálkozók és fórumok szervezése

Rendezvényeink szervezésével olyan fórumot kívánunk biztosítani, ahol a hallgatók a karon végzett és sikeresen elhelyezkedett jogászokkal találkozhatnak.

A SZTE ÁJTK Karrier Iroda - a szakmai gyakornoki programmal összefüggésben - olyan fórumokat szervez, ahol a korábbi gyakornokok mutatják be munkahelyi tapasztalataikat az érdeklődőknek, és válaszolnak az esetleges kérdésekre.

 

Az Iroda minden év tavaszán partnertalálkozót tart a klasszikus jogász hivatásrendek képviselőinek részvételével, ahol a hallgatók az elhelyezkedéshez, karriertervezéshez kaphatnak információkat.

A partnertalálkozók szervezésével lehetőséget kívánunk biztosítani a hallgatók számára a karon végzett és sikeresen elhelyezkedett jogászokkal való megismerkedésre, melynek során fókuszcsoportos beszélgetés keretében információt cserélhetnek a „nagyokkal”.


A legutóbbi partnertalálkozó meghívott vendégei voltak 2015. május 5-én:


Dr. Görög Márta egyetemi docens, az SZTE marketing és kommunikációs igazgatója, a Karrier Iroda volt vezetője


Dr. Harangozó Attila a Szegedi Ítélőtábla elnöke


Dr. Herédi Edit, Szeged Megyei Jogú Város aljegyzője


Dr. Juhász Tünde, Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja


Dr. Kertész József,  a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke


Dr. Kopasz Zsolt, a Csongrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze


Dr. Lukács János dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Csongrád Megye rendőr-főkapitánya, Karunk címzetes egyetemi docense


Dr. Papp István, a Nemzeti Adó – és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának főigazgatója


Dr. Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke

 

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00