Bezár

Tudományos és szakmai munka

Az Üzleti Jogi Modul Ünnepsége

Az Üzleti Jogi Modul Ünnepsége

2021. március 19.
4 perc


A 2020/21-es tanév I. félévének végével a harmadik üzleti jogi modulos csoport speciális képzésének vége is elérkezett.

 

A 2019/2020. tanév tavaszi féléve nem sokkal a kezdést követően online oktatásra tért át. Így rendhagyóan telt az üzleti jogi modulosok I. féléve, majd az őszi félévet sem volt lehetőségük jelenléti formában befejezni. Az oktatás és az egyetemi programok ismételten online térbe kerültek. Az Üzleti Jogi Modult végző hallgatók azonban szorgalmukkal, kitartásukkal és szakmai rátermettségükkel így is számos esetben átlagon felül teljesítettek.

 

2021. március 5-én Intézetünk online formában záróünnepséget rendezett a végzős modulos hallgatóknak.



kep1

Az online ünnepség első részében egy virtuális bankett került megtartásra, ahol az eredmények ismertetése mellett lehetőség nyílt egy kötetlen beszélgetésre is az intézeti kollégákkal. Az ünnepségen Prof. Dr. Gellén Klára intézetvezető köszöntötte a hallgatókat, aki a hallgatók tehetségének, érdemeinek elismerésére is kiemelt figyelmet fordított. A modulos hallgatók ugyanis nemcsak kiemelkedő tanulmányi eredménnyel végezték a modult, hanem a tudományos kutatás és a pályázatokon történő eredményeikkel is remekeltek. A hallgatók eredményeit oktatói szemmel Dr. Farkas Csamangó Erika adjunktus és dr. Herczeg Ágnes tanársegéd is méltatta, amit a hallgatók versenyekkel, pályázatokkal kapcsolatos saját tapasztalatainak, élményeinek megosztása követett. A tudományos és versenyeredmények mellett a modulos hallgatók aktív tagjai voltak az Üzleti Jogi Intézet Tudományos Diákkörének is, amelynek elismeréseképpen Intézetünk Elismerő Oklevelet adományoz részükre.


A rendezvény második felére az Intézet Alumni Programjában részt vevő volt hallgatóink is meghívást kaptak. dr. Árvai Gergő, PhD hallgató moderálásával kérdésekre válaszolva számoltak be a diploma megszerzését követő időszakról, jelenlegi munkájukról. Az ünnepség a hallgatók és az oktatók részvétele melletti, kellemes hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

A modulos hallgatók 2020-ban elért verseny- és tudományos eredményei:

 

2020-ban a Közbeszerzési Hatóság által kiírt Közbeszerzési Kiválósági Díj elnyerésére beadott tudományos pályázaton Kaczkó Stella II. helyezést ért el dr. Herczeg Ágnes tanársegéd témavezetése mellett.

 

Modulos hallgatóink sikereket értek el a 2020. novemberében megrendezett 19. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia társadalomtudományi szekciójában. Horváth Regina I. helyezést ért el „A mesterséges intelligencia térnyerésének hatása az adatvédelemre” című pályamunkájával (Témavezetők: Prof. Dr. Gellén Klára egyetemi tanár és Dr. Váradi Szilvia adjunktus). Varga Dóra pedig különdíjban részesült „A digitális szolgáltatások adóztatásának egyes aspektusai az Európai Unió Bíróságának esetjogában” című dolgozatával. Témavezetői: Dr. Kampler Béla docens és dr. Gyenge Balázs tanársegéd voltak. Részt vett még a szekcióban dolgozatával Galina Ildikó modulos hallgató is.

2020 decemberében Horváth Regina fenti dolgozatával a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által az információs jogok témakörében meghirdetett pályázaton, felsőoktatási kategóriában III. helyezést ért el, valamint A 2020. novemberében megrendezett Kari Tudományos Diákköri Konferencián Üzleti Jogi Tudományok Tagozatban az I. helyezést ért el.

A helyi diákköri fordulón II. helyezett lett Gardi Annamária "Az online vásárlások E-volúciója, avagy a területi alapú tartalomkorlátozás tilalmának jogi szabályozása az Európai Unióban" című munkájával, Prof. Dr. Gellén Klára egyetemi tanár és dr. Labancz Andrea tanársegéd témavezetése mellett.


kep2


A Kari versenyen ebben a tagozatban III. helyezést ért el Varga Dóra „A digitális szolgáltatások adóztatásának egyes aspektusai az Európai Unió Bíróságának esetjogában” című dolgozatával. Témavezetői: Dr. Kampler Béla docens és dr. Gyenge Balázs tanársegéd voltak.

Különdíjban részesült intézetünk demonstrátora Galina Ildikó „A XXI. század New Deal-je, avagy a digitális fogyasztóvédelem kihívásai” című dolgozatával Dr. Váradi Szilvia adjunktus témavezetésével.

Az Üzleti Jogi Tudományok Tagozatban Szatmári Botond Artur a "Legjobb opponens" díját nyerte el.

 

Modulos hallgatóink számos ösztöndíjban is részesültek:


Horváth Regina ÚNKP Hallgatói kutatói ösztöndíjat nyert „A mesterséges intelligencia alkalmazásának hatása az adatvédelemre és annak uniós szabályozására” című kutatására, Prof. Dr. Gellén Klára egyetemi tanár és Dr. Váradi Szilvia adjunktus témavezetésével. Szintén Új Nemzeti Kiválósági Program Hallgatói Kutatói Ösztöndíjat érdemelt Varga Dóra Dr. Kampler Béla docens és dr. Gyenge Balázs tanársegéd témavezetése mellett. Varga Dóra Üzleti Jogi modulos hallgató sikereit mutatja még, hogy SZTE Talent bronz fokozatú kiválósági ösztöndíjban és Szeged Megyei Jogú Város Ösztöndíjában is részesült kiemelkedő, színvonalas szakmai munkájáért.

 

Galina Ildikó és Korcsik Levente Ádám a Gazdasági Versenyhivatal által meghirdetett "Versenyjog Magyarországon és az EU-ban" című pályázatra nyújtotta be dolgozatát. A dolgozatok témavezetői dr. Herczeg Ágnes és dr. Labancz Andrea tanársegédek voltak.

 

2020-ban is részt vett üzleti jogi modulos hallgató az Arsboni és a DLA Piper közös versenyén, a Lawyer for a Dayen. Csonka Milán Michel a második fordulóig versenyzett. Csonka Milán Michel az Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny második fordulójába is bejutott, ennek lebonyolítására azonban még nem került sor.

 

A modulzáró ünnepség szervezésében Dr. Farkas Csamangó Erika adjunktus, Intézeti TDK felelős és dr. Árvai Gergő PhD hallgató vett részt. Az Intézet Alumni Programját dr. Gyenge Balázs tanársegéd, Alumni felelős dr. Árvai Gergő PhD hallgatóval közösen szervezte meg.

 

A versenyeken részt vevő hallgatóknak és felkészítő tanáraiknak ezúton is gratulálunk!

 

 

Az Üzleti Jogi Intézet minden 2020-as modulos hallgatójának további sok sikert kívánunk!

 

Aktuális események

Kapcsolódó hírek