Bezár

Nemzetközi Magánjogi Tanszék

Nagy Csongor István (társfordítóként): Richard Whish - Versenyjog, 2010.

Nagy Csongor István (társfordítóként): Richard Whish - Versenyjog, 2010.

2015. július 16.
1 perc

Richard Whish az európai versenyjog egyik legelismertebb szaktekintélye, a King’s College London professzora. A kiadvány nélkülözhetetlen alapmű, nem csak azoknak, akik betekintést szeretnének nyerni a versenyjog alapjaiba, hanem azon szakembereknek illetve egyetemi hallgatóknak is, akik tovább akarják mélyíteni tudásukat az Európai Unió és az Egyesült Királyság versenyjogával kapcsolatban.

Richard_Whish___VersenyjogA könyv áttekinti a versenyjog elemeit és vizsgálja, hogy azok miként befolyásolják az üzleti tevékenység egyes megjelenési formáit, miközben bemutatja azt a közgazdaságtani hátteret, amelynek keretein belül a versenyjog működni képes az Egyesült Királyságban, az EU-ban és világszerte. Részletesen elemez olyan fontos témákat, mint a fúziókontroll, a horizontális és vertikális megállapodások, az erőfölénnyel való visszaélés, a szellemi tulajdonjogok kérdése, illetve a tagállamok versennyel kapcsolatos kötelezettsége. A mű részletekbe menően taglalja az összes kulcsfontosságú jogszabályt és azok rendelkezéseit, bevezetve az Olvasót azok összefüggéseibe, a lehetséges jogkövetkezmények rendszerébe, illetve a szabályok gyakorlati alkalmazásának tapasztalataiba.

 

„Whish könyve megragadja és át is adja a versenyjog lényegét, ennek folytán felbecsülhetetlenül fontos és egyben könnyen kezelhető forrás.” - Student Law Journal

 

A könyv hatodik angol nyelvű kiadásának magyar fordítását Nagy Csongor István, a Nemzetközi Magánjogi Tanszék egyetemi docense végezte. Megjelent a HVG-ORAC Kiadó gondozásában (Budapest, 2010.).


A könyv megjelenését a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja támogatta.


Forrás: a kiadó weboldala .

Aktuális események

Kapcsolódó hírek