Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék  --  Tanszéki hirdető

Szegedi győzelemmel is zárult az V. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny

activity

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszéke szervezésében 2013. április 19-én került megrendezésre az V. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny.


 

A megmérettetésen az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Debreceni Tudományegyetem a Miskolci Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem jogi karainak hallgatói versenyeztek egymással polgári jogi jogesetmegoldás és activity kategóriában.

 

A jogesetmegoldó verseny részvevői egy ingatlan adás-vétellel kapcsolatos jogesetet kaptak, amelyet (sorsolás útján) vagy az alperesi, vagy a felperesi pozíciót képviselve kellett megoldaniuk. A felkészülést követően a versenyzőknek a zsűri előtt kellett előadniuk (tárgyalás-szerűen) a jogesetet, hagyományos talárban. A hallgatók jogesetmegoldásait szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai voltak Dr. Szeghő Katalin – a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke; Dr. Krajkó Zsuzsanna – a Szegedi Törvényszék Polgári és Gazdasági Kollégiumának kollégiumvezetője és Kardosné dr. Csorba Ágnes – a Szegedi Járásbíróság csoportvezető bírája. Az értékelés szempontjai többek között a releváns polgári jogi szabályok azonosítása, azok megfelelő alkalmazása, továbbá az érvelőkészség és az előadásmód. A versenyre az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Szimulációs Teremében került sor.

 

Az activity verseny során a résztvevő hallgatóknak az egyes, kártyákon szereplő polgári jogi fogalmakat kellett körülírniuk, elmutogatniuk, vagy lerajzolniuk. A játékosok karonként három fős csapatokat alkottak. A cél az volt, hogy csapattársak a legrövidebb idő alatt megfejtsék a feladványt, és így pontot szerezhessenek. A zsűri tagjai voltak Dr. Görög Márta – egyetemi docens, SZTE ÁJTK; Dr. Tóth Lili doktorandusz, ELTE ÁJK és dr. Telegdy Gergely tanársegéd, SZTE ÁJTK. A verseny az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Kari Társalgójában került megrendezésre.

 

JOGESETMEGOLDÓ VERSENY HELYEZETTJEI:

 

Felperesi kategóriában:

 

 1. helyezett: Nemes Noémi (ELTE)

 2. helyezett: Gelencsér Dániel (PPKE)

 3. helyezett: Bencze Franciska (PPKE)

 

Alperesi kategóriában:

 

 1. helyezett: Tokorcsi Katalin (PTE)

 2. helyezett: Majoros Tünde (ME)

 3. helyezett: Vida Gabriella (DE)

 

A Magánjogot Oktatók Egyesületének Külön díjában részesült: Gelencsér Dániel (PPKE)

 

 

ACTIVITY VERSENY HELYEZETTJEI:

 

 1. helyezett csapat: Ptk-sokk, (SZTE),

csapattagok: Ármós Erika, Keserű Klaudia, Szappanos Csilla.

 

 1. helyezett csapat: ELTE (ELTE),

csapattagok: Nemes Noémi, Fodor Judit, Dobos Denisz.

 

 1. helyezett csapat: JogÁSZok, (PPKE),

csapattagok: Molnár Szabina, Kaszás Lilla, Halász Lilla Katinka.Képeink:


P1020194


 

P1020285 P1020225
r001_011_nagy_230x154.png

Legfrissebb tartalomyoutube_favicon SZTE ÁJTK Youtube Channel  Rendezvénynaptár *

   Címkefelhő

   2009 tavasz  2009 ősz  Deilinger Viktória  Fekete Orsolya  Gyenge Balázs  JNASZ  Jakab Éva  Józsa Zoltán  Kampler Béla  Karsai Krisztina  Laluska Pál  Merkovity Norbert  Mezei Péter  Paczolay Péter  Siket Judit  Szeged  Szeged IP Center  politológia  politológiai tanszék  verseny