Általános tájékoztató

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) 2016-ban meghirdetett „Jogászképzés színvonalának emelését célzó programok” keretében a jogi karok szakmai támogatása céljából oktatás- és kutatástámogatási programot hirdetett. A program célja, hogy a főállású minősített és nem minősített oktatók, PhD hallgatók, illetve a nappali és/vagy levelező tagozatos osztatlan jogászképzésben résztvevő aktív hallgatók közös munkája révén a jogtudomány, valamint a jogalkotási, jogalkalmazási munka fejlődését elősegítő, közvetve a jogászképzést népszerűsítő kutatások szülessenek.


Az IM összesen az SZTE ÁJTK 8 oktatási és kutatási pályázatát támogatta, összesen 27 millió forint összeg erejéig. A programok részletes leírása letölthető innen.


A programok megvalósítására 2016. augusztus 1. - 2017. május 31. között kerül sor. A programok témáiról és a kapcsolódó rendezvényekről az alábbiakban tájékozódhat.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb