Faluvégi Enikő

A 2012-2014. közötti tanévben a Szegedi Tudományegyetem Jogi asszisztens felsőfokú szakképesítésére iratkozott be tanítványom. Enikőnek mindkét keze sérült. Ez idáig egyáltalán nem tanult gépírni. Mindig az egyéni sajátosságokhoz megfelelően próbálom kialakítani azt a módszert, amellyel talán a leghatékonyabban tanulhatják meg a tízujjas vakírást. Enikő vállból magasra kell, hogy emelje a kezét ahhoz, hogy „aláforduló” ujjaival le tudja ütni a billentyűket. Azt találtam ki, hogy az alsó ujjperceivel, a külső köröm részével üti a billentyűket, és így szépen folyamatosan, vakon, szabályosan tudja kezelni azokat. Olyan ügyesen, fegyelmezetten, szabályosan dolgozott, hogy már a 2013. évi Teöreök Aladár Országos Gépírás Versenyen magyar nyelven az V. helyezést érte el, 10 perc alatt 1211 leütés 3 hibával. Ugyanezen év novemberében magyar nyelven 1519 leütés 1 hibával IV. helyezést, angol nyelven 1236 leütés 0 hibával II. helyezést, míg német nyelven 1042 leütés 0 hibával az országos I. helyet szerezte meg. 2014-ben is újra indult a Teöreök Aladár Országos Gépírás Versenyen, ahol a 6. helyet szerezte meg 1519 leütéses 0 hibás munkájával.

Faluvegi_Eniko

Enikő nagyon szorgalmas, igyekvő, az egészségesek elé példaként állítható, nagyon kedves lány, akinek kitartásából, akaraterejéből példát meríthet bárki. Kiválóan szerkeszti a leveleket, iratokat is. Ügyesen, teljesen önállóan, segítség nélkül dolgozik. Sőt, nem is engedi, hogy segítsenek neki, mindent szeret maga megoldani.

Arthrogryposis multiplex congenita nevű betegsége van, amelynek jellemzője, hogy a felső végtagi ízületi kontúrok elmosódottak, könyök flexiós helyzetben, ujjak hypoplasiásak, flexiós helyzetben, a kezek sajátos helyzetben.

Története azért is példa értékű, hogy mások előtt is megmutassuk, hogy ha az ember valamit szeretne elérni, azt el is éri. A kitartás, a szorgalom mindig meghozza a gyümölcsét. A munkaerőpiacon kiválóan megállja a helyét. Megnyerő személyiségével, kedvességével egy jó csapat tagjává válhat.

Én nagyon szeretem és tisztelem a tanítványaimat. Úgy érzem szívvel, lélekkel tanítok. Igyekszem maximálisan felkelteni a tanulók érdeklődését az általam tanított tárgyak iránt. Azt próbálom elérni, hogy tudásukat egész életükön át hasznosítani tudják, mindig szívesen emlékezzenek vissza az együtt töltött tanítási órákra.

Kissné Álmosdi Márta

szaktanár

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00