Faluvégi Enikő

A 2012-2014. közötti tanévben a Szegedi Tudományegyetem Jogi asszisztens felsőfokú szakképesítésére iratkozott be tanítványom. Enikőnek mindkét keze sérült. Ez idáig egyáltalán nem tanult gépírni. Mindig az egyéni sajátosságokhoz megfelelően próbálom kialakítani azt a módszert, amellyel talán a leghatékonyabban tanulhatják meg a tízujjas vakírást. Enikő vállból magasra kell, hogy emelje a kezét ahhoz, hogy „aláforduló” ujjaival le tudja ütni a billentyűket. Azt találtam ki, hogy az alsó ujjperceivel, a külső köröm részével üti a billentyűket, és így szépen folyamatosan, vakon, szabályosan tudja kezelni azokat. Olyan ügyesen, fegyelmezetten, szabályosan dolgozott, hogy már a 2013. évi Teöreök Aladár Országos Gépírás Versenyen magyar nyelven az V. helyezést érte el, 10 perc alatt 1211 leütés 3 hibával. Ugyanezen év novemberében magyar nyelven 1519 leütés 1 hibával IV. helyezést, angol nyelven 1236 leütés 0 hibával II. helyezést, míg német nyelven 1042 leütés 0 hibával az országos I. helyet szerezte meg. 2014-ben is újra indult a Teöreök Aladár Országos Gépírás Versenyen, ahol a 6. helyet szerezte meg 1519 leütéses 0 hibás munkájával.

Faluvegi_Eniko

Enikő nagyon szorgalmas, igyekvő, az egészségesek elé példaként állítható, nagyon kedves lány, akinek kitartásából, akaraterejéből példát meríthet bárki. Kiválóan szerkeszti a leveleket, iratokat is. Ügyesen, teljesen önállóan, segítség nélkül dolgozik. Sőt, nem is engedi, hogy segítsenek neki, mindent szeret maga megoldani.

Arthrogryposis multiplex congenita nevű betegsége van, amelynek jellemzője, hogy a felső végtagi ízületi kontúrok elmosódottak, könyök flexiós helyzetben, ujjak hypoplasiásak, flexiós helyzetben, a kezek sajátos helyzetben.

Története azért is példa értékű, hogy mások előtt is megmutassuk, hogy ha az ember valamit szeretne elérni, azt el is éri. A kitartás, a szorgalom mindig meghozza a gyümölcsét. A munkaerőpiacon kiválóan megállja a helyét. Megnyerő személyiségével, kedvességével egy jó csapat tagjává válhat.

Én nagyon szeretem és tisztelem a tanítványaimat. Úgy érzem szívvel, lélekkel tanítok. Igyekszem maximálisan felkelteni a tanulók érdeklődését az általam tanított tárgyak iránt. Azt próbálom elérni, hogy tudásukat egész életükön át hasznosítani tudják, mindig szívesen emlékezzenek vissza az együtt töltött tanítási órákra.

Kissné Álmosdi Márta

szaktanár

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • *
  augusztus 11. 08:00 - 15. 18:00
 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00