Szeged Megyei Jogú Város Városi Ösztöndíja

Szeged Megyei Jogú Város Városi Ösztöndíja
2016. január 20.

A szegedi önkormányzat ösztöndíja az SZTE-n, illetve a Szegedi Hittudományi Főiskolán tanuló nappali tagozatos hallgatók részére.


Pályázhatnak az SZTE és a Szegedi Hittudományi Főiskola nappali tagozatán tanuló, legalább másod évfolyamatos, első diplomájukat megszerezni kívánó hallgatók, akik 26 életévüket még nem töltötték be, és lezárt leckekönyvvel rendelkeznek. Az ösztöndíjban összesen 120 fő részesülhet. Az elbírálásnál előnyt jelent a kiemelkedő tanulmányi eredmény és a tanulmányi versenyeken való részvétel. Az ösztöndíj két szemeszterre szól, összege 10ezer Ft/hó. A beérkezett pályázatokról 5 fős bizottság dönt. A döntésről a Polgármesteri Hivatal Hirdetőtábláján értesülhetnek a pályázók.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb