Felkonf

A tudományos diákköri munka ünnepe – Az Állam- és Jogtudományi Kari Tudományos Diákköri Konferencia

A Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kara 2020. november 5-én tartotta meg az Állam- és Jogtudományi Kari Tudományos Diákköri Konferenciát, amelyen a résztvevőknek lehetőségük nyílt a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára kvalifikálniuk magukat. A Karon folyó eredményes tehetséggondozást hűen tükrözi, hogy 32 hallgató nevezett be a diákköri konferenciára.


A résztvevők négy tagozatban versenyeztek egymással, amelyek a következők voltak: Közjogi Tagozat, Bűnügyi Tudományok Tagozat, Civilisztikai Tudományok Tagozat, Üzleti Jogi Tudományok Tagozat. A vírushelyzet miatt felfüggesztett jelenléti oktatás okán a Coospace-rendszer BBB felületén keresztül online valósulhatott meg a rendezvény.

01_page

A digitális színtérbe való átállás azonban nem akadályozta meg, hogy az állam- és jogtudományi diákköri hagyományokhoz híven az előadók munkáját hallgatói opponensek bírálják, amelynek köszönhetően diszkusszió is kialakulhatott az egyes előadások után. Remek alkalmat kínált így a rendezvény a felkészülésre az opponensek számára is, akiknek ugyanezen minőségükben lehetőségük nyílik az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is részt venni. A bírálóbizottsági teendőket pedig a Kar oktatói vállalták magukra, akiknek áldozatos munkáját ezúton is hálásan köszönjük.

02_page


A zsűrik a bemutatott dolgozatok mindegyikét alkalmasnak ítélték az országos versenyen való részvételre, így az előnevezettekkel együtt az OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójába 34 dolgozattal neveztek Karunk hallgatói, míg a Had- és Rendészettudományi Szekcióba is kvalifikált a résztvevők közül két diák.

03_page

Gratulálunk a versenyzőknek és azt kívánjuk, hogy a debreceni OTDK-án is öregbítsék Karunk hírnevét!


A konferencia programja és a díjazottak névsora az alábbi linkeken érhetők el.Pétervári Máté


capture-20210127-104411

„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2019-2020) című, NTP-HHTDK-19-0035 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg”