Bezár

Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete

Sikeres konferencia

Sikeres konferencia

2021. február 21.
1 perc

Harmadik alkalommal került megrendezésre Intézetünk és az International Diplomatic Student Association Szeged közös szervezésében az angol nyelvű, nemzetközi tematikájú konferencia

nrtiidsa

Február 19-én harmadik alkalommal került megrendezésre az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetének és az International Diplomatic Student Association Szeged közös szervezésében az IRSI-IDSA International Affairs Conference angol nyelven. A konferenciára a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Debreceni Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem mellett a Universitatea de Vest din Timișoara (Románia) 24 doktorandusza és 1 mesterszakos hallgatója adta elő tanulmányát a tágan vett nemzetközi kapcsolatok területéről, a pandémia miatt idén a Zoom felületén.

dekanidsa2AnikoIDSAVA2



A konferenciát az Állam- és Jogtudományi Kar képviseletében Görög Márta dékán nyitotta meg, aki után Szalai Anikó igazgatóhelyettes a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete nevében üdvözölte a megjelenteket, végül az International Diplomatic Student Association elnöke, Vaszkó Anna beszélt.

konfgizem1Gurcan2flora1

Az előadók öt szekcióban tartották meg prezentációjukat. A konferencia hallgatósága a legkülönfélébb témájú előadásokat hallgathatott aktuális és elméleti témákban, többek között a brexitről, az elektronikus kormányzásról, védelempolitikai kérdésekről vagy az INGO általi jogalkotásról.

A konferencia sikerének talán legjobb mutatója, hogy a közönség is aktívan bekapcsolódott több szekcióban is a kérdéseivel és a szekcióelnökök is nagyon elégedettek voltak az előadásokkal.

Aktuális események

Kapcsolódó hírek