Bezár

Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete

Jogi akadálymentesítés a Visegrádi Országok között

Jogi akadálymentesítés a Visegrádi Országok között

2018. március 04.
1 perc

http://cesci-net.eu/index.php?lang=hu

http://cesci-carpathia.eu/hu/fo-oldal/

http://geogr.muni.cz/homepage

http://www.euroreg.uw.edu.pl/en/

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete 2018 február 1-től a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata – CESCI - vezetésével, valamint a CESCI Carpathia, a Masaryk Egyetem Természettudományi Kar, Földrajz Tanszék, illetve a Varsói Egyetem Európai Regionális és Lokális Tanulmányok Intézet együttműködésével a Visegrádi Országok közötti jogi akadálymentesítést célzó projektben vesz részt.

A Visegrad Fund által támogatott pályázat célja Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország között a személyek szabad áramlását kiegészítendő illetve megkönnyítendő, annak jogi akadálymentesítését célzó megoldások kidolgozása.

Ennek értelmében a skandináv államok együttműködését, illetve a Benelux államok kooperációját vizsgálva a pályázat során tanulmányutak segítségével, kézikönyvek megfogalmazásával a munka-, az oktatás és a hétköznapok minden aspektusának figyelembe vételével a V4-ek Mobilitási Tanácsának felállítására, annak felépítésére, működésére teszünk javaslatot.

A projekt 2019. július 31-én zárul, összeköltsége megközelíti a 30 000 eurót, ami a Fund, és közvetetten a Visegrádi Országok kormányainak támogatásából kerül finanszírozásra.

A hivatkozással megjelölt hivatalos weboldal mellett a projektről a következő közösségi média oldalon tájékozódhatnak: https://www.facebook.com/legalaccessibility.

Picture1

[1] A projektleírás a CESCI által közzétettek összefoglalása.

Forrás: http://legalaccess.cesci-net.eu/a-v4-es-projektrol/, Letöltés ideje: 2018.02.12.

Aktuális események

Kapcsolódó hírek