Információk szakirányú továbbképzéseinkről

Szakirányú továbbképzéseinket jogász és nem jogász végzettségűek számára ajánljuk. Egyes képzéseket keresztfélévben (tavasszal) indítunk, kérjük, olvassák el figyelmesen az információs anyagokat.

Hallgatói kedvezmények szakirányú továbbképzéseken

 

 

1. Diákigazolvány

A szakirányú továbbképzéseken résztvevő hallgatóink levelező tagozatos diákigazolványra jogosultak, a 17/2005. (II. 8.) Korm. rendeletben foglalt feltételek fennállása esetén. A diákigazolvány igénylésének, valamint az elkészült igazolvány átvételének feltétele az adott félévre vonatkozó aktív hallgatói jogviszony.

 

2. Kulturális, kereskedelmi és egyéb kedvezmények

A diákigazolvánnyal rendelkező szakirányú továbbképzéseken résztvevő hallgatók jogosultak minden kedvezményre, melyet jogszabály, illetve a Szegedi Tudományegyetem levelezős hallgatóknak biztosít (kulturális, kereskedelmi és egyéb kedvezmények).

 

3. Utazási kedvezmények diákigazolvánnyal rendelkezőknek

Utazási kedvezmények a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló

85/2007. (IV. 25.) Korm. rendeletben foglalt feltételek alapján vehetők igénybe.

 

4. Adókedvezmény

A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény alapján - az abban foglalt feltételek szerint - a Hallgatói Szolgáltatói Iroda a magánszemély által az adóévben megfizetett képzési költség (tandíj, költségtérítés, egyéb térítés) igazolt összegéről igazolást állít ki a befizető magánszemély nevére.

 

Letölthető jelentkezési lapok: