Elindult a Gateway program újabb szemesztere

Idén márciusban a shanghai egyetem 11 diákja kezdte meg, közel fél évig tartó tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

2013. március 21-én 9 órai kezdettel került sor a KAPU program második szemeszterének hivatalos megnyitójára a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Prof. Dr. Szabó Imre dékán úr köszöntő szavait követően a programban résztvevő tanárok mutatkoztak be a jelenléő diákok számára, akik ugyan a hosszú úttól kissé kimerülten, de annál nagyobb lelkededésel várták a program indulását.

110Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb