Az első ÁJTK-s fecske Sanghajban - hallgatói mobilitás a Campus Hungary támogatásával

Szűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL).

1379253_3503508083413_682402485_nSzűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL). A szegedi jogi kar partneregyeteméről az előző tanévben két alkalommal érkeztek már vendéghallgatók fél éves részképzésre a Kapu program keretében, idén szeptemberben volt először lehetőség arra, hogy az Állam- és Jogtudományi Kar is küldjön hallgatót Sanghajba. A SHUPL folyamatosan növekvő szerepet tölt be Kína felsőfokú oktatásában, Xi Yinping kínai elnök is kiemelte az intézményt egy szeptemberi beszédében.


eloadasA tanulmányút elsődleges célja a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok hazai lehetőségeket meghaladó mértékű kutatása volt, emellett azonban a szegedi hallgató részese lehetett a SHUPL diákéletének, mindennapjainak, valamint közvetlen közelből tapasztalhatta meg a kínai kultúra egyedülállóságát is. A kutatáshoz segítséget nyújtottak a sanghaji partneregyetem professzorai, oktatói, rendelkezésre bocsátották az egyetem könyvtárában fellelhető angol nyelvű szakirodalmat is a témához.

A16.szazadban_epult_Yuyuan_kertben

Hallgatónk jelen lehetett a partnerintézményben e tanévtől meghirdetett Exchange Program és International Student Program elindításánál is, valamint megtapasztalhatta, milyen lehetőségeket találhat egy magyar egye

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00