Az első ÁJTK-s fecske Sanghajban - hallgatói mobilitás a Campus Hungary támogatásával

Szűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL).

1379253_3503508083413_682402485_nSzűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL). A szegedi jogi kar partneregyeteméről az előző tanévben két alkalommal érkeztek már vendéghallgatók fél éves részképzésre a Kapu program keretében, idén szeptemberben volt először lehetőség arra, hogy az Állam- és Jogtudományi Kar is küldjön hallgatót Sanghajba. A SHUPL folyamatosan növekvő szerepet tölt be Kína felsőfokú oktatásában, Xi Yinping kínai elnök is kiemelte az intézményt egy szeptemberi beszédében.


eloadasA tanulmányút elsődleges célja a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok hazai lehetőségeket meghaladó mértékű kutatása volt, emellett azonban a szegedi hallgató részese lehetett a SHUPL diákéletének, mindennapjainak, valamint közvetlen közelből tapasztalhatta meg a kínai kultúra egyedülállóságát is. A kutatáshoz segítséget nyújtottak a sanghaji partneregyetem professzorai, oktatói, rendelkezésre bocsátották az egyetem könyvtárában fellelhető angol nyelvű szakirodalmat is a témához.

A16.szazadban_epult_Yuyuan_kertben

Hallgatónk jelen lehetett a partnerintézményben e tanévtől meghirdetett Exchange Program és International Student Program elindításánál is, valamint megtapasztalhatta, milyen lehetőségeket találhat egy magyar egye

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00