Az első ÁJTK-s fecske Sanghajban - hallgatói mobilitás a Campus Hungary támogatásával

Szűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL).

1379253_3503508083413_682402485_nSzűcs Bálint, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves jogász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatója Campus Hungary ösztöndíjjal egy egy hónapos tanulmányúton vehetett részt a Shanghai University of Political Science and Law-n (SHUPL). A szegedi jogi kar partneregyeteméről az előző tanévben két alkalommal érkeztek már vendéghallgatók fél éves részképzésre a Kapu program keretében, idén szeptemberben volt először lehetőség arra, hogy az Állam- és Jogtudományi Kar is küldjön hallgatót Sanghajba. A SHUPL folyamatosan növekvő szerepet tölt be Kína felsőfokú oktatásában, Xi Yinping kínai elnök is kiemelte az intézményt egy szeptemberi beszédében.


eloadasA tanulmányút elsődleges célja a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok hazai lehetőségeket meghaladó mértékű kutatása volt, emellett azonban a szegedi hallgató részese lehetett a SHUPL diákéletének, mindennapjainak, valamint közvetlen közelből tapasztalhatta meg a kínai kultúra egyedülállóságát is. A kutatáshoz segítséget nyújtottak a sanghaji partneregyetem professzorai, oktatói, rendelkezésre bocsátották az egyetem könyvtárában fellelhető angol nyelvű szakirodalmat is a témához.

A16.szazadban_epult_Yuyuan_kertben

Hallgatónk jelen lehetett a partnerintézményben e tanévtől meghirdetett Exchange Program és International Student Program elindításánál is, valamint megtapasztalhatta, milyen lehetőségeket találhat egy magyar egye

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • május 30.
  14:00 - 15:30
 • június 16.
  10:00 - 18:00
  Az SZTE alumni szervezete 2018. június 16-án (szombaton) immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet. Egy aktív és felhőtlen kikapcsolódást ígérő napra hívjuk az SZTE volt és jelenlegi dolgozóit, hallgatóit. Az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap a mozgáson és a szórakozáson kívül ismét az ízekről is szól majd, hiszen idén is pörköltfőző versenyre invitáljuk a karokat és az egyetemi egységeket.
 • július 8.
  09:00 - 17:00