A Jogklinika múltja

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának „Jogklinika” elnevezésű kezdeményezése 2005-ben indult, felbuzdulva az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések nemzetközi sikerén, felismerve az ebben rejlő lehetőségeket. Jogklinikánk elsődleges célja jogsegély-nyújtás a rászorulóknak, illetve kapcsolat-tartás a helyi érdek-csoportok és civil szerveztek képviselőivel és tagjaival. Tutor oktatóink (ügyvéd-tanárok) állnak az érdeklődők és a hallgatók rendelkezésére.

 

A szegedi jogászképzésben részt vevő hallgatók számára is lehetőség nyílik a Jogklinika munkájába való bekapcsolódásba, hiszen választható tárgyként felvehetőek a Jogklinika foglalkozásai. Az érdeklődők számára kis csoportos keretek között, felügyelőtanár vezetésével zajlanak a foglalkozások, amelyek keretében diszkriminációval kapcsolatos ügyek megbeszélése és elemzése, illetve ügyfelekkel való tényleges kapcsolatfelvétel folyik, így színesítve a Jogklinika tevékenységében segíteni vágyó hallgatók jogi szemléletmódját, illetve megismertetve őket a gyakorlati élet kihívásaival.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!