A Jogklinika múltja

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának „Jogklinika” elnevezésű kezdeményezése 2005-ben indult, felbuzdulva az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések nemzetközi sikerén, felismerve az ebben rejlő lehetőségeket. Jogklinikánk elsődleges célja jogsegély-nyújtás a rászorulóknak, illetve kapcsolat-tartás a helyi érdek-csoportok és civil szerveztek képviselőivel és tagjaival. Tutor oktatóink (ügyvéd-tanárok) állnak az érdeklődők és a hallgatók rendelkezésére.

 

A szegedi jogászképzésben részt vevő hallgatók számára is lehetőség nyílik a Jogklinika munkájába való bekapcsolódásba, hiszen választható tárgyként felvehetőek a Jogklinika foglalkozásai. Az érdeklődők számára kis csoportos keretek között, felügyelőtanár vezetésével zajlanak a foglalkozások, amelyek keretében diszkriminációval kapcsolatos ügyek megbeszélése és elemzése, illetve ügyfelekkel való tényleges kapcsolatfelvétel folyik, így színesítve a Jogklinika tevékenységében segíteni vágyó hallgatók jogi szemléletmódját, illetve megismertetve őket a gyakorlati élet kihívásaival.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • *
  augusztus 11. 08:00 - 15. 18:00
 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00