KAPU – elkezdődött a tavaszi szemeszter a kínai csereprogramban

A Gateway program keretében is elindult a tavaszi szemeszter. A partner egyetemekről (Shanghai University of Political Science and Law, Shanghai International Studies University of Law) érkezett hallgatókat a SZTE-ÁJTK dékánja: Prof. Dr. Hajdú József, a SZTE oktatásirektorhelyettese: Prof. Dr. Karsai Krisztina (a képzési program korábbi igazgatója), a Konfuciusz Intézet igazgatója: Mohr Richárd és a képzési program jelenlegi igazgatója: Dr. Varga Norbert köszöntötte a 2015. február 6-án megtartott ünnepélyes tanévnyitó alkalmából.

p1340877_550x412

Az ünnepségén jelen volt továbbá a SZTE kancellárja: Devecz Miklós és a Konfuciusz Intézet kínai igazgatója: Dr. Cao Hang is, akik szintén üdvözölték a hallgatókat.

p1340787_horz1

A képzési program keretében a hallgatók megismerkednek többek között az Európai Unió jogrendszerével, a magyar és az európai kulturális hagyományokkal az ÁJTK, a GTK és a BTK oktatóinak előadásain keresztül. A tanévnyitón elhangzott, hogy a Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít a program fejlesztésére.

p1350005_550x412

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb