KAPU – elkezdődött a tavaszi szemeszter a kínai csereprogramban

A Gateway program keretében is elindult a tavaszi szemeszter. A partner egyetemekről (Shanghai University of Political Science and Law, Shanghai International Studies University of Law) érkezett hallgatókat a SZTE-ÁJTK dékánja: Prof. Dr. Hajdú József, a SZTE oktatásirektorhelyettese: Prof. Dr. Karsai Krisztina (a képzési program korábbi igazgatója), a Konfuciusz Intézet igazgatója: Mohr Richárd és a képzési program jelenlegi igazgatója: Dr. Varga Norbert köszöntötte a 2015. február 6-án megtartott ünnepélyes tanévnyitó alkalmából.

p1340877_550x412

Az ünnepségén jelen volt továbbá a SZTE kancellárja: Devecz Miklós és a Konfuciusz Intézet kínai igazgatója: Dr. Cao Hang is, akik szintén üdvözölték a hallgatókat.

p1340787_horz1

A képzési program keretében a hallgatók megismerkednek többek között az Európai Unió jogrendszerével, a magyar és az európai kulturális hagyományokkal az ÁJTK, a GTK és a BTK oktatóinak előadásain keresztül. A tanévnyitón elhangzott, hogy a Szegedi Tudományegyetem kiemelt figyelmet fordít a program fejlesztésére.

p1350005_550x412

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!