Nyilvános az új oktatói és adminisztratív Erasmus+mobilitási pályázat a 2015/2016-os tanévre

A Nemzetközi Mobilitási Iroda nyilvánosságra hozta a 2015/2016-os akadémiai évre szóló oktatói és adminisztratív mobilitási pályázatokra szóló kiírást.

A Nemzetközi Mobilitási Iroda nyilvánosságra hozta mind az oktatói, mind az adminisztratív mobilitási pályázatokat a 2015/2016-os tanévre. A pályázati kiírások (oktatói - adminisztratív) és a pályázati űrlapok (oktatói - adminisztratív) a megjelölt linkekről érhetők el.

Az oktatói mobilitási pályázatok benyújtásának a rendje nem változik: azokat az érintett oktatók szíveskedjenek tanszéki koordinátoraiknál leadni, aki az egyesített táblázatot (mely innen elérhető) 2015. február 25-én 12:00-ig adja le a Nemzetközi Mobilitási Irodánál. Mindezekre tekintettel javasolt, hogy a pályázó oktatók dokumentációikat, tanszéki koordinátor kollégáik munkáját megkönnyítendő 2015. feburár 18-áig adják le. Az NMI az egyénileg benyújtott pályázatokat automatikusan elutasítja!


Fontos:


 • idén az oktatóknak és a felsőoktatási munkatársaknak ismét "előpályázniuk" kell. A pályázati űrlaphoz egyelőre nem kell mellékelni az elfogadott munkatervet, annak beszerzését azonban indokolt kezdeményezni (már csak azért is, mert az űrlap keretében egy tematikát és kurzuscímet is meg kell adni)!
 • a támogatás mértéke (az ösztöndíj) elvben továbbra is új rendszer szerint alakul, amely a kiírás szerint két elemből tevődik össze. [(1) Az utazással érintett napokra nézve utazási átalánydíjat biztosít a program, melynek mértéke az Európai Unió által fixen meghatározott, ezen változtatni nem lehet; az összeg nagysága a távolsághoz igazodik; ezen összeg bizonylatok ellenében használható fel. (2) Az utazási napok közötti időszakra napi átalánydíj jár. (Ennek összege az országok egy jelentős részénél magasabb az eddigieknél.)] Az idei tapasztalatok szerint azonban a gyakorlatban megmaradt az egységes rendszer, amely alapján valamennyi érintett napra napidíjat biztosít az NMI.


Minden oktató és adminisztratív kollégát arra kérnénk, hogy ösztöndíjas terveit alaposan gondolják át, és időben pályázzanak a támogatásokra.

Bármely további kérdés esetén forduljanak bizalommal a Kari Erasmus koordinátorhoz (Dr. Mezei Péter) a mezei@juris.u-szeged.hu címen.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 20.
  16:00 - 17:00
 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb