Nyilvános az új oktatói és adminisztratív Erasmus+mobilitási pályázat a 2015/2016-os tanévre

A Nemzetközi Mobilitási Iroda nyilvánosságra hozta a 2015/2016-os akadémiai évre szóló oktatói és adminisztratív mobilitási pályázatokra szóló kiírást.

A Nemzetközi Mobilitási Iroda nyilvánosságra hozta mind az oktatói, mind az adminisztratív mobilitási pályázatokat a 2015/2016-os tanévre. A pályázati kiírások (oktatói - adminisztratív) és a pályázati űrlapok (oktatói - adminisztratív) a megjelölt linkekről érhetők el.

Az oktatói mobilitási pályázatok benyújtásának a rendje nem változik: azokat az érintett oktatók szíveskedjenek tanszéki koordinátoraiknál leadni, aki az egyesített táblázatot (mely innen elérhető) 2015. február 25-én 12:00-ig adja le a Nemzetközi Mobilitási Irodánál. Mindezekre tekintettel javasolt, hogy a pályázó oktatók dokumentációikat, tanszéki koordinátor kollégáik munkáját megkönnyítendő 2015. feburár 18-áig adják le. Az NMI az egyénileg benyújtott pályázatokat automatikusan elutasítja!


Fontos:


 • idén az oktatóknak és a felsőoktatási munkatársaknak ismét "előpályázniuk" kell. A pályázati űrlaphoz egyelőre nem kell mellékelni az elfogadott munkatervet, annak beszerzését azonban indokolt kezdeményezni (már csak azért is, mert az űrlap keretében egy tematikát és kurzuscímet is meg kell adni)!
 • a támogatás mértéke (az ösztöndíj) elvben továbbra is új rendszer szerint alakul, amely a kiírás szerint két elemből tevődik össze. [(1) Az utazással érintett napokra nézve utazási átalánydíjat biztosít a program, melynek mértéke az Európai Unió által fixen meghatározott, ezen változtatni nem lehet; az összeg nagysága a távolsághoz igazodik; ezen összeg bizonylatok ellenében használható fel. (2) Az utazási napok közötti időszakra napi átalánydíj jár. (Ennek összege az országok egy jelentős részénél magasabb az eddigieknél.)] Az idei tapasztalatok szerint azonban a gyakorlatban megmaradt az egységes rendszer, amely alapján valamennyi érintett napra napidíjat biztosít az NMI.


Minden oktató és adminisztratív kollégát arra kérnénk, hogy ösztöndíjas terveit alaposan gondolják át, és időben pályázzanak a támogatásokra.

Bármely további kérdés esetén forduljanak bizalommal a Kari Erasmus koordinátorhoz (Dr. Mezei Péter) a mezei@juris.u-szeged.hu címen.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!