Sanghaji delegáció az ÁJTK-n

2012 július 2 és 4 között Szegeden tartózkodott a Sanghaji Politikatudományi és Jogi Egyetem küldöttsége együttműködési megállapodás aláírása céljából.

web5

A SHUPL delegációja július 3-án délután kerekasztal-beszélgetésen vett részt az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán, ahol a vendéglátók részéről Szabó Imre dékán, illetve az együttműködési program koordinátorai – Karsai Krisztina dékánhelyettes és Bóka János – ismertették javaslataikat az intézményközi kapcsolatok jövőjét illetően.

web12

Az SZTE ÁJTK és a SHUPL együttműködési programja, ami a KAPU nevet viseli, három pillérre épül: a hallgatói és oktatói mobilitás mellett a kutatási kooperációban is érdekeltek a felek. Ennek első lépése a féléves képzési programban Szegeden részt vevő 10 sanghaji hallgató érkezése. A SHUPL oldaláról Yan Li rektorhelyettes támogatásáról biztosította a szegedi elképzeléseket, és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben két képzési helyű, két diplomát adó, közös alap- és mesterképzések kidolgozására is sor kerülhet.

web7

A megbeszélések lezárásaként Szabó Imre a látogatást megörökítő emlékplakettet adott át a SHUPL rektorhelyettesének abban a reményben, hogy jövő januárban újra Szegeden köszöntheti őt a hat hónapos képzési programot lezáró ünnepség alkalmából.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • május 30.
  14:00 - 15:30
 • június 16.
  10:00 - 18:00
  Az SZTE alumni szervezete 2018. június 16-án (szombaton) immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet. Egy aktív és felhőtlen kikapcsolódást ígérő napra hívjuk az SZTE volt és jelenlegi dolgozóit, hallgatóit. Az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap a mozgáson és a szórakozáson kívül ismét az ízekről is szól majd, hiszen idén is pörköltfőző versenyre invitáljuk a karokat és az egyetemi egységeket.
 • július 8.
  09:00 - 17:00