Sanghaji delegáció az ÁJTK-n

2012 július 2 és 4 között Szegeden tartózkodott a Sanghaji Politikatudományi és Jogi Egyetem küldöttsége együttműködési megállapodás aláírása céljából.

web5

A SHUPL delegációja július 3-án délután kerekasztal-beszélgetésen vett részt az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán, ahol a vendéglátók részéről Szabó Imre dékán, illetve az együttműködési program koordinátorai – Karsai Krisztina dékánhelyettes és Bóka János – ismertették javaslataikat az intézményközi kapcsolatok jövőjét illetően.

web12

Az SZTE ÁJTK és a SHUPL együttműködési programja, ami a KAPU nevet viseli, három pillérre épül: a hallgatói és oktatói mobilitás mellett a kutatási kooperációban is érdekeltek a felek. Ennek első lépése a féléves képzési programban Szegeden részt vevő 10 sanghaji hallgató érkezése. A SHUPL oldaláról Yan Li rektorhelyettes támogatásáról biztosította a szegedi elképzeléseket, és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben két képzési helyű, két diplomát adó, közös alap- és mesterképzések kidolgozására is sor kerülhet.

web7

A megbeszélések lezárásaként Szabó Imre a látogatást megörökítő emlékplakettet adott át a SHUPL rektorhelyettesének abban a reményben, hogy jövő januárban újra Szegeden köszöntheti őt a hat hónapos képzési programot lezáró ünnepség alkalmából.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00