Sanghaji delegáció az ÁJTK-n

2012 július 2 és 4 között Szegeden tartózkodott a Sanghaji Politikatudományi és Jogi Egyetem küldöttsége együttműködési megállapodás aláírása céljából.

web5

A SHUPL delegációja július 3-án délután kerekasztal-beszélgetésen vett részt az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán, ahol a vendéglátók részéről Szabó Imre dékán, illetve az együttműködési program koordinátorai – Karsai Krisztina dékánhelyettes és Bóka János – ismertették javaslataikat az intézményközi kapcsolatok jövőjét illetően.

web12

Az SZTE ÁJTK és a SHUPL együttműködési programja, ami a KAPU nevet viseli, három pillérre épül: a hallgatói és oktatói mobilitás mellett a kutatási kooperációban is érdekeltek a felek. Ennek első lépése a féléves képzési programban Szegeden részt vevő 10 sanghaji hallgató érkezése. A SHUPL oldaláról Yan Li rektorhelyettes támogatásáról biztosította a szegedi elképzeléseket, és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben két képzési helyű, két diplomát adó, közös alap- és mesterképzések kidolgozására is sor kerülhet.

web7

A megbeszélések lezárásaként Szabó Imre a látogatást megörökítő emlékplakettet adott át a SHUPL rektorhelyettesének abban a reményben, hogy jövő januárban újra Szegeden köszöntheti őt a hat hónapos képzési programot lezáró ünnepség alkalmából.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00