kapu_252588

Véget ért a KAPU program negyedik szemesztere

2014 szeptemberében két kínai partneregyetemtől (Shanghai University of Political Sciences and Law, Shanghai International Studies University) huszonegy hallgató érkezett, hogy megkezdje angol nyelvű tanulmányait az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán.

kapu_1111481111

2014 szeptemberében két kínai partneregyetemtől (Shanghai University of Political Sciences and Law, Shanghai International Studies University) huszonegy hallgató érkezett, hogy megkezdje angol nyelvű tanulmányait az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán. Tanulmányaik során a jogi és gazdasági témákon kívül ezúttal a magyar kultúrába és nyelvbe is betekintést nyerhettek a hallgatók.

kapu_58968588

A záró ünnepségen Prof. Dr. Hajdú Józseftől, az SZTE ÁJTK dékánjától, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettestől, a KAPU Program vezetőjétől vehették át oklevelüket. Az ünnepségen részt vett Mohr Richárd, az SZTE Konfuciusz Intézet magyar, illetve Dr. Cao Hang, az intézet kínai igazgatója. Dr. Cao Hang beszédében hangsúlyozta az itt megszerzett tudás mellett az itt megszerzett élmények fontosságát is.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

  • február 22.
    15:00 - 17:00
  • február 28.
    17:55 - 19:30
    Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb