Bezár

Hírarchívum

SZTE-ÁJTK 2023. június

SZTE_QS_rangsor_szerint_iden_is_az_SZTE_a_legjobb_magyar_egyetem

2023. június 28.

A legjobb magyar egyetemként végzett a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) frissen megjelent világranglistáján. Az idei értékeléshez a brit cég több változtatást is eszközölt rangsorolási gyakorlatán: új szempontokat vezetett be és módosította egyes indikátorai súlyozását. Az SZTE idén 601-610. helyen végzett a ranglistán, amelyre a Tisza-parti universitas mellett tíz magyar intézmény került fel.

emlekules-03-min

2023. június 26.

2023. június 23-án emléküléssel egybekötött, emlékszoba avatóval tisztelgett Prof. Dr. Nagy Ferenc munkássága előtt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete és a Magyar Jogász Egylet.

IMG_1583-min

2023. június 16.

Berki Tünde, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar harmadéves jogász szakos hallgatója Kazinczy-éremmel tért haza a nemrégiben megszervezett Szép magyar beszéd verseny országos döntőjéről. A már kari fordulón remekül teljesítő fiatalt és felkészítő tanárát, Beslin Anitát kérdeztük.

IMG_1109

2023. június 14.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon különös figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra. Megannyi verseny, megannyi sikeres hallgatói részvétel bizonyítja, hogy nemcsak tanulni, hanem megmérettetnie is érdemes magát az embernek a szegedi jogi kar hallgatójaként. Még inkább igaz ez az SZTE ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézetére, ahol Melis Zsuzsanna az elmúlt félévben kiemelkedő eredményeket ért el. Az SZTE ÁJTK negyedéves joghallgatójával és felkészítő tanárával, Dr. Telegdy Gergellyel, az SZTE ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézetének mesteroktatójával beszélgettünk.

nyitokep_

2023. június 13.

Új dimenziókat nyithat a szegedi jogi oktatásban és kutatásban az a kibővített együttműködési megállapodás, amelyet 2023. június 13-án, Szegeden írtak alá az SZTE és az East China University of Political Science and Law képviselői. A nemzetközileg is komoly presztízsű, sanghaji egyetemmel oktatási, kutatási területen kooperál a Szegedi Tudományegyetem, illetve terveznek oktatói és hallgatói cseréket is.

ÚNKP 2023 SZTE

2023. június 13.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasait köszöntötték 2023. június 13-án a Szegedi Tudományegyetemen. Idén 322 hallgató részesült elismerésben.

Alma_Weekend_Borito

2023. június 12.

Június 10-én, szombaton ismét izgalmas, sportos, családi programokkal várta a kicsiket és a nagyokat az SZTE Alma Mater Weekend. A hagyományos rendezvényen, a jól bevált programok mellett, idén fókuszba került az esélyegyenlőség és a parasport is és gazdára találtak az SZTE Alma Mater Lépjük meg! tavaszi kihívásának díjai is.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek