Bezár

Hírek

ekop

Új Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven folytatódik az eddigi Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP), illetve a Kooperatív Doktori Program (KDP)

Új Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) néven folytatódik az eddigi Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP), illetve a Kooperatív Doktori Program (KDP)

2024. június 12.
2 perc

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A megújult hallgatói és oktatói, kutatói EKÖP pályázatok meghirdetése változatlanul alap/mester-osztatlan képzés/doktori képzés/doktorvárományosi/posztdoktori kategóriában lesznek elérhetők.
A korábbi Bolyai+ kategória megszűnik.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (a továbbiakban: NKFI Alap), a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) útján, a nemzeti felsőoktatási kiválóságról szóló 24/2013. (II. 5.) Korm. rendelet alapján támogatást biztosít a Szegedi Tudományegyetem számára az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program és a Kooperatív Doktori Program kialakítása és működtetése céljából.

Az EKÖP célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása.

A program 2024. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak.

 Az EKÖP-KDP célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók a felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása.

A program 2024. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói kiválóságot támogatják olyan doktori képzésben részt vevő hallgatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak és akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül, elsősorban vállalatoknál végeznek kutatómunkát (munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban), amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását.

Pályázati kiírások és benyújtási határidők:

Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP-24)
Pályázási időszak: 2024. június 17. – július 17.

Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program Kooperatív Doktori Program (EKÖP-KDP-2024)
Pályázási időszak: 2024. június 17. – július 17.

A pályázat a Modulo rendszerén keresztül nyújtható be.

Ha a pályázó még nem hallgatónk/oktatónk, akkor ezen az oldalon van lehetősége regisztrálni.

A részletes pályázati felhívás az alábbi linken elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek