Erasmus partnerek

Az SZTE kaput nyit a világra: ösztöndíj lehetőségekkel a Föld körül

Nyelvet tanulhat, új kultúrákkal ismerkedhet meg, bővítheti nemzetközi kapcsolatrendszerét - csak néhány azok közül az előnyök közül, amelyet azok a diákok tapasztalhatnak meg, akik külföldön tanulnak. A Szegedi Tudományegyetemen több ösztöndíj lehetőség közül is választhatnak a hallgatók.

 

  • A külföldön tanulásnak számos előnye van, többek között: fejlődik a nyelvtudás, bővül a nemzetközi kapcsolatrendszer.
  • Az SZTE több külföldi ösztöndíj programot is kínál:
  • ERASMUS+, CEEPUS, EGT Alap, Campus Hungary
  • Az itt tanuló külföldi hallgatóknak köszönhetően pezsgő nemzetközi légkör alakult ki az SZTE-n.

 

ERASMUSA Szegedi Tudományegyetem a különböző mobilitási programoknak köszönhetően a világ több mint 500 partneregyetemével áll kapcsolatban.


Erasmus+

Az Erasmus+ program révén az SZTE hallgatói több mint 430 egyetemen tanulhatnak, ráadásul a következő tanévtől magasabb ösztöndíjat kaphatnak az programban részt vevő magyar hallgatók. A Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint ez akár plusz 100 eurót is jelenthet havonta a külföldön tanuló fiataloknak. A pályázás feltételeiről és a jelentkezési határidőkről az egyetemi és főiskolai Erasmus+ koordinátorok tudnak bővebb felvilágosítást adni.

 

Bővebb információ: http://www2.u-szeged.hu/erasmus/

 

ceepus_logoCEEPUS

A CEEPUS programban felsőoktatási intézmények nemzetközi tematikus hálózatokat hozhatnak létre, melyen belül hallgatói és oktatói cseréket valósíthatnak meg. Hivatalos CEEPUS országok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, és Szlovénia.

Bővebb információ: http://www2.u-szeged.hu/ceepus/


EGT alap

Tanulási, tapasztalatszerzési célú hallgatói, oktatói, személyzeti mobilitások megvalósítását támogatja az EGT alap. Az Ösztöndíj program magyarországi koordinálója a Tempus Közalapítvány, amely a pályázati lehetőséghez kapcsolódó információszolgáltatást, a pályázatírással kapcsolatos tanácsadást, a beérkezett pályázatok kezelését és értékelését, a szerződéskötést és a projektek nyomon követését látja el.

Bővebb információ: http://www2.u-szeged.hu/kulugy/egt_alap.html


Campus HungaryCampus Hungary

A Campus Hungary ösztöndíj programnak köszönhetően egyre több magyarországi felsőoktatási hallgató tanulhat ösztöndíjjal külföldön,fejlesztheti nyelvtudását és hazaérkezését követően kamatoztathatja a külföldön szerzett ismereteket.

A Campus Hungary kiemelt célja az is, hogy növelje a Magyarországon tanulmányokat folytató külföldi hallgatók számát és elmélyítse, illetve kiterjessze a magyar és a külföldi felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatot.

Bővebb információ: http://www2.u-szeged.hu/kulugy/campus_hungary/index.html


Nemzetközi légkör az SZTE-n

Az SZTE nem csak küld, folyamatosan fogad hallgatókat a különböző ösztöndíj programokon keresztül szinte a világ minden tájáról. Ennek köszönhető az a pezsgő nemzetközi légkör, amely a Szegedi Tudományegyetemet jellemzi.

 

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.







Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.