Információ felvételizőknek - Mit kell tennem az elkövetkezendő időszakban?


Tisztelt Felvételiző!

Köszönjük, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezett! A felvételi eljárás alatt hírleveleinkkel folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális információkról és tennivalókról. Tartson velünk, készüljünk együtt az egyetemi tanulmányokra!

Felvételi információk

Megnyílt az elektronikus ügyintézés a www.felvi.hu oldal E-felvételi rendszerében. A jelentkezők itt módosíthatják a személyes adataikat, egy alkalommal a jelentkezéseik sorrendjét, és csatolhatják a szükséges dokumentumokat.

Az E-felvételi ügyintézési felületén a jelentkezők ellenőrizhetik a központi nyilvántartásban szereplő személyes adataikat, az általuk megjelölt képzéseket és azok megfelelő sorrendjét. Szükség esetén a megadott adatok az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen javíthatók.

Szintén az E-felvételi felületén ellenőrizhető a már benyújtott dokumentumok feldolgozottsága, a feldolgozás eredménye, valamint megtekinthetők az egyes dokumentumképek is. A még hiányzó dokumentumok benyújtásának, valamint az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje 2023. július 12. (szerda) éjfél. 

 

Az Oktatási Hivataltól a napokban kapták meg a hiánypótlási felszólítást azok a jelentkezők, akiknél a feldolgozás során megállapították, hogy a pontszámításhoz szükséges középiskolai bizonyítványuk része vagy egésze hiányzik.

Azok a jelentkezők, kaptak ilyen levelet, akik a jelentkezésük benyújtásakor valamilyen formában – akár osztályzatok megadásával, akár legalább egy bizonyítványoldal feltöltésével – jelezték, hogy szeretnének tanulmányi pontot számíttatni, ezt azonban a felvételi nyilvántartásban aktuálisan található adatok alapján egyelőre nem tudják számukra megtenni.

Azok is kaptak levelet, akik idén érettségizőként a korábbi évfolyamo(ka)t már feltöltötték, viszont az utolsó év végi bizonyítványuk még hiányzik. Az érettségi vizsgára bocsátás feltétele a tanulmányok sikeres lezárása, az év végi bizonyítvány kiállítása. Amennyiben ennek ellenére a bizonyítvány hiányzó oldala még nem áll a jelentkező rendelkezésére, mert azt az iskolától nem kapta meg, akkor rá a 2023. július 12-i (tanulmányaikat külföldön befejezők esetében 2023. július 18-i) határidő vonatkozik – legkésőbb eddig kell pótolni a hiányzó dokumentumokat, adatokat.

Javasolt azonban a kézhez vétel után minél hamarabb feltölteni a bizonyítványt, hiszen annál hamarabb fel tudják dolgozni, és az esetleges hibákat, hiányosságokat is van még lehetőség javítani, pótolni a dokumentumpótlás végső határidejéig. További információk a dokumentumokról a Felvételi Tájékoztatóban.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


jiang_xuezhiJiang Xuezhi - GTK: gazdálkodás és menedzsment

Az SZTE a világban és Magyarországon is jó hírű egyetem. Nagyszerű élmény itt tanulni. Az oktatók szakmailag kiválóak, a hallgatótársak kedvesek és nyitottak a külföldi kultúrák felé. A kellemes hangulatú kari rendezvények segítik a beilleszkedést és lehetőséget nyújtanak új barátságok kialakítására.




Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.