Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Június

Balatoni nyári tábort szervez középiskolásoknak az ÁJTK

Augusztus 27. és szeptember 2. között kirándulással és érdekes kurzusokkal egybekötött tehetséggondozó tábort szervez középiskolásoknak az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara és az SZTE Tehetségpont. Elsősorban a jog-, humán- és társadalomtudományok iránt érdeklődőket szeretnék megszólítani a szervezők, akik már most előzetes jelentkezéseket várnak.
2012. június 26.

A "jogi és komplex kompetenciafejlesztő tehetséggondozó táborban" olyan személyes képességek elsajátításának elősegítésére törekednek a szervezők, amelyek a hagyományos oktatás kereteiben nem kerülnek előtérbe. Az általános kompetenciafejlesztéshez kapcsolódó témákon túl néhány blokk erejéig bevezetik a diákokat a jog világába, különös tekintettel a legnépszerűbb jogi területekre, illetve az aktuális társadalmi és gazdasági problémákra.

 

A résztvevők betekinthetnek például a politikai pártok és ideológiák világába, krimi-nyomozó-játékkal egybekötve hallhatnak büntetőjogról és kriminálpolitikáról, személyiségtesztet tölthetnek ki, pályaorientációs tanácsokat kaphatnak, és gyakorlatorientált stratégiai játékokban próbálhatják ki magukat. A programban egyaránt szerepelnek előadások, interaktív foglalkozások és viták, diszkussziók.

 

A tábor kínálatából természetesen nem maradhatnak ki a szabadidős programok sem, így többek között strandolásra, a Zamárdi Kalandpark felkeresésére, közös főzésre és kirándulásra is számíthatnak a jelentkezők.

 

A tábor helyszíne Balatonfenyves. A résztvevőknek a szervező intézmények pályázati, illetve alapítványi forrásból biztosítják a programokon való részvételt, a hatnapi teljes ellátást és szállást hét éjszakára. A részvételi díj csupán 10 000.- Ft / fő.

 

A szervezők július 20-ig várják az előjelentkezéseket. Jelentkezési űrlap az SZTE Tehetségpont honlapján érhető el. A táborral kapcsolatos további információ kérhető Szarvas Kata koordinátortól (info@sztehetseg.hu, 62/544-696).