Idén is gólyatáborok várják az SZTE elsőseit

A 2014. szeptemberi iskolakezdés előtt a Szegedi Tudományegyetemen mind a 12 kara a nyár utolsó napjaiban gólyatáborral várja az elsőéves diákokat.

A gólyatáborok többnapos rendezvénysorozatok, ahol a kis gólyák játékos feladatok kereteiben ismerkedhetnek meg felsőéves szaktársaikkal, csoporttársaikkal, oktatóikkal. Mindemellett a tábor feledhetetlen szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosít a Tisza-parti universitas újdonsült elsőseinek. A táborozás lényege, hogy a diákok belekóstoljanak a felsőoktatási intézmény életébe, megismerjék csoporttársaikat, hogy az első iskolai napon már ismerősökként köszöntsék egymást. A gólyatáborokban általában csapatokra osztják a leendő elsősöket, akik felsőéves csapatvezető segítségével különböző feladatok megoldásán keresztül egymással küzdenek. Emellett bemutatkoznak a karok hallgatói önkormányzatai is, melyek feladata, hogy diáktársaikat segítsék a szociális és tanulmányi ügyek intézésében, esténként pedig koncertek és bulik segítenek kipihenni a nap fáradalmait.


A Szegedi Tudományegyetem karai az alábbi gólyatáborokkal várják elsőseiket:

Karok

Dátum

Helyszín

SZTE ÁOK, GYTK és FOK

08. 09-13

Balatonakali

SZTE ÁJTK

08. 11-15.

Csongrád

SZTE ETSZK

08. 12-15.

Szeged

SZTE GTK

08. 15-18.

Cegléd Fürdő

SZTE BTK-ZMK

08. 15-19.

Sziksósfürdő

SZTE MGK-MK

08. 17-19.

Szeged

SZTE TTIK

08. 16-20.

Szeged/Csongrád

SZTE JGYPK

08. 18-21.

Szeged

 

Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezi úgynevezett Összegyetemi Gólyatáborát, ahová a Szegedi Tudományegyetem minden fakultásának minden elsősét várják. Azok, akik a kari táborokban is részt vettek, ingyenesen látogathatnak el a háromnapos szegedi rendezvényre, a gólyáknak minden nap egyszeri meleg ételt biztosítanak terítésmentesen, óriás bogácsokból. Az SZTE 2014. évi Összegyetemi Gólyatáborának, melyet szeptember 4-6. között rendeznek, az újszegedi partfürdő ad otthont. Az Összegyetemi Gólyatáborról további információ itt.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.




Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.