nadas_bence_mkksz_nyito

Indul a tokiói olimpián Nádas Bence, az SZTE hallgatója

Bekerült egy SZTE-s a magyar olimpiai csapatba. Nádas Bence, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatója a kajak négyesek 500 méteres versenyszámában áll rajthoz a XXXII. nyári játékokon.

Tegnap kihirdette a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, hogy melyik versenyszámban kik képviselik hazánkat a japán fővárosban az ötkarikás játékokon. Az egyik legnagyobb fejtörést Hüttner Csabának, éppen a férfi kajakos szakág okozta, mivel 6 kvótát szerzett a válogatott, vagyis hat férfi kajakos áll a szövetségi kapitány rendelkezésére. Ennyi főből kell az összes számot a lehető legjobban, legerősebben összeállítania. Sokáig úgy tűnt, hogy Kuli István, aki az SZTE Természettudományi és Informatikai Karán, levelező tagozaton végzi tanulmányait, szintén tagja lesz a négyesnek, de az Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt a versenyzők várták, ezért újra kellett gondolni, mi a legjobb összetétel.


A végleges és pontos csapathirdetésnél így, Nádas Bence, az MVM Szeged kajakosa maradt a hajóban, ő utazhat az olimpiára.  Az élelmiszermérnöknek tanuló hallgató idén már Világkupát nyert egyéniben, 500 méteren, ez döntő volt a válogatás során.


nadas_bence


2020. március 24-én bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt az olimpiai játékokat elhalasztják egy évvel. Az esemény elnevezése nem változott, az ötkarikás játékokat 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg. Nádas Bence sportágában, a kajak-kenuban pedig augusztus 3. és augusztus 8. között vívják majd a versenyzők a csatákat.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotó: Szalmás Péter/MKKSZ


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.






Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.