Nyito_Kariko_video

Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora videóüzenetben osztja meg jó tanácsait a felvételizőkkel

Az egyetemi felvételi jelentkezési időszak 2022. február 15-én zárul. A finishez közeledve a döntés előtt álló középiskolásokat segíti, inspirálja videóüzenetével Karikó Katalin. A Szegedi Tudományegyetem alumnája és kutatóprofesszora 7 jó tanácsa kulcsot ad a sikerhez.

Elgondolkodtat, felemel, cselekvésre buzdít – követendő példa Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem alumnájának és kutatóprofesszorának életútja. A biokémikus neve a koronavírus-járvány idején vált ismertté szerte a világban. A hírvivő RNS kutatóját folyamatosan frissített tudása, megharcolt harcai és végtelen kitartása repítette a világhírig.

Mi a siker titka? Napjaink legismertebb tudósa hisz a nagy célok kitűzésében, és a kemény munkában. Vallja, hogy a sikerhez vezető úton nemcsak megfelelő kollégákra, hanem egy támogató társra is szükség van.

A világhírű biokémikus, Karikó Katalin hálás alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek, ahol elméleti és gyakorlati tudását megalapozta, ahol kutatói pályája kezdetét vette. Arra buzdít minden fiatalt, egyetemistát és leendő hallgatót, hogy:

  1. „Olyan hivatást válassz, amit szeretsz, hiszen az életed nagy részét munkával töltöd!
  2. Tanuld meg kezelni a stresszt!
  3. Koncentrálj arra, amit tenni tudsz, amin képes vagy változtatni!
  4. Tanulj a jó és rossz dolgokból egyaránt!
  5. Higgy önmagadban, hogy munkával, tanulással céljaidat elérheted!
  6. Fordíts figyelmet a személyes és munkakapcsolatokra!
  7. Találj olyan partnert az életedhez, aki segít álmaidat valóra váltani!”

Karikó Katalin, az SZTE kutatóprofesszora felvételizőknek szóló videóüzenete itt megtekinthető:



SZTEinfo

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.




Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.