lundluxny

Svédországban fejleszti nemzetközi kapcsolatait az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is képviselteti magát a svédországi Lundban megrendezett EUGLOH rendezvényen, 2022. május 9-től 12-ig. Az öt európai egyetem által alkotott szövetség képviselői, előadások és workshopok során osztják meg egymással a tapasztalataikat, ezúttal a marketingre, a kommunikációra és a lehetséges új, közös projektekre fókuszálva. 

Az Európai Egyetemi Szövetség a Globális Egészségért (European University Alliance for Global Health - EUGLOH), stratégiai partnerség a Université Paris-Saclay (UPSaclay), a Lundi Egyetem (LU), a Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU), az Universidade do Porto (UPorto) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE)  között. A hálózat számos területen tesz lehetővé együttműködést az érintett felsőoktatási intézmények hallgatói, oktatói, kutatói és munkatársai számára. A szervezet elsődleges célja  az interdiszciplináris tevékenységek koordinálása, különösen a globális egészséggel kapcsolatos oktatásban és képzésben. A résztvevő egyetemek számára olyan új lehetőségek nyílnak, mint a közös szakmai projektek és tudományos infrastruktúra használata, például a biomedicina, az élettudományok és a társadalomtudományok területén. Az egyetemközi projekt számos jóléttel és a közegészségüggyel kapcsolatos kihívással is foglalkozik.

280062084_330276519238900_1051622322622126879_n

Az együttműködés keretében, a szövetséget alkotó egyetemek, különböző tematikájú, közös konferenciákat rendeznek. A Szegedi Tudományegyetem volt a házigazdája a legutóbbi EUGLOH Staff Weeknek, amelyen Barbara Oakley, a világhírű neveléstudományi szakértő volt az egyik főelőadó.

2022. május 9 -12. között, Svédországban rendezik a következő EUGLOH hetet, a házigazda ezúttal a Lundi Egyetem.

lundbib

Az esemény részeként, immáron harmadik alkalommal rendezik meg az "Alliance Day - Szövetség Napja" elnevezésű nemzetközi programot, amelynek célja, hogy az öt partneregyetem együtt ünnepelje a már három éve fennálló egységet és közösséget. A hibrid (személyes és virtuális), angol nyelvű rendezvény témája: "Öt Egyetem, Egy Közösség". Célkitűzése, hogy a 2022. május 11-re, a partneregyetemek által szervezett változatos közösségi és kulturális programok segítségével elérje és összefogja a Szövetség valamennyi egyetemi polgárát. A virtuális eseményen bárki részt vehet, de regisztrációhoz kötött. A részletes program és a jelentkezési űrlap ezen a linken érhető el. A regisztrációra 2022. május 10. éjfélig van lehetőség. Az esemény csatlakozási linkjét a regisztrálók május 11-én, reggel fogják megkapni.

280027593_364915792330237_561923265413530137_n

A jelenleg zajló, EUGLOH rendezvényre, Svédországba utaztak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói mellett, több, érintett SZTE szervezeti egység munkatársai is, akik előadásokon és workshopokon vesznek részt. A rendezvényen ezúttal az egyetemek közötti együttműködésre, a marketing és kommunikációs gyakorlatokra és az ezekben rejlő lehetőségekre fókuszálnak a résztvevők.


Lund
Az első, Lundban készült képek a galériára kattintva megtekinthetők.

A résztvevők több területen is jelentős előrelépést várnak a rendezvénytől: a konzorciumi partnerségen belül, a személyes munkakapcsolatok elmélyítése, a jógyakorlatok megosztása és a Lundi Egyetem nemzetköziesítési stratégiájának megismerése is hangsúlyos lesz. A Szegedi Tudományegyetem munkatársai a nemzetközi kapcsolati háló bővítésén is dolgoznak Lundban.

A rendezvény eredményeiről és tapasztalatairól az SZTE honlapján és Facebook profilján számolunk be.

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Bobkó Anna/Kovács-Jerney Ádám


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.





Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.