Bezár

Hírarchívum

Research.com_ranking

Kutatóink a Research.com világrangsorában

Kutatóink a Research.com világrangsorában

2023. július 19.
1 perc

A Research.com kutatói portál a tudományos közösség által generált óriási mennyiségű nyilvános adatot kísérli meg rendszerezni. Nagy hatású tudományos életműve alapján a Szegedi Tudományegyetem 24 kutatója is a portál tudományterületi listáin szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Research.com kutatói portál célja, hogy a tudományos közösség által generált óriási mennyiségű nyilvános adatot rendszerezze. A globális publikációs hálózat a nyilvánosan elérhető adatokból gépi tanuláson alapuló algoritmusok segítségével kísérli meg feltárni a szerzők, kutatási intézmények, kiadványok és különféle tudományos események, konferenciák hatását.

A portál 2014 óta adja közre összesítő rangsorait. Az idei 26 tudományterületi listára a Szegedi Tudományegyetemről 24 kutató került fel, 10 diszciplínában képviselve az intézményt. Egy szerző életművének tudományos hatását a Google Scholar és más, nyilvános bibliometriai adatforrások adatait alapul véve, az adott tudományterülethez sorolt publikációk száma és idézettsége, illetve az ezekből számított D-index (diszciplináris H-index), valamint különféle elismerések és tudományos tisztségek alapján értékelik, és a kiemelkedő hatású szerzők kerülnek fel a tabellára.

Orvostudományi, kémiai, anyagtudományi, élettudományi listákon SZTE-s kutatók is szerepelnek a hazai top 10-ben, köztük többen a legjobb háromban. A kiválósági listán elhunyt professzoraink nevei is feltűnnek: szakmai eredményeik máig kiemelkednek a szakterületükön, nagy hatású tudományos örökségük tovább él.

A teljes lista ITT megtekinthető és kereshető.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek