Bezár

2015

nkd

Nemzeti Kiválóság Díjat kapott Fejes Zsuzsanna és Szalai Anikó

Nemzeti Kiválóság Díjat kapott Fejes Zsuzsanna és Szalai Anikó

2015. július 22.
2 perc


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Nemzeti Kiválóság a Konvergencia Régióban Program keretében 2012 és 2015 között összesen 1723 kutató részesült valamilyen ösztöndíjban. A program lezárásaként, 2015. május 21-én a program döntéshozó szerve, a Magyary Zoltán Kuratórium Nemzeti Kiválóság Díjat adományozott azon 102 kutatónak, akiknek a záró beszámolója kiváló minősítésű, kiemelkedő publikációs tevékenységük volt, továbbá kutatási eredményeik hasznosulása és disszeminációja kiemelkedő.


A Nemzeti Kiválóság Díjat nyert három jogász közül kettő Karunk oktatója: Dr. Fejes Zsuzsanna, a Politológiai Tanszék docense és Dr. Szalai Anikó, a Nemzetközi Jogi és Európa-jogi Tanszék adjunktusa.


fejes-zsuzsanna-1.200.302.s
Dr. Fejes Zsuzsanna

Dr. Fejes Zsuzsanna a Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj keretében 2013 júniusa és 2014 szeptembere között folytatta „A kormányzás új formái, az állami funkciók átalakulása a XXI. században Magyarországon” c. kutatást. Ennek keretében vizsgálta a kormányzás új formáit, valamint az állami funkciók globalizáció miatti átalakulását. A kutatásban fontos szerepet kapott a kormányzás mérhetősége, a kormányzati teljesítmény-mérés és értékelés, a kormányzati hatékonyság vizsgálata. A kutatási eredményeket tartalmazó monográfia megjelenése 2015 második felében várható.

img_59855_324x560
Dr. Szalai Anikó a díjjal


Dr. Szalai Anikó a Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj keretében 2013 novembere és 2014 októbere között folytatta „A roma kisebbség nemzetközi és európai jogi védelmének kihívásai és lehetőségei” c. kutatást. Ennek keretében vizsgálta az egyes nemzetközi szervezetek (ENSZ, Európa Tanács, Európai Unió) keretében megvalósuló kisebbségvédelmet, annak alkalmazását és alkalmazhatóságát a roma kisebbségre. A kutatás jelentős részét képezte a nemzetközi bíróságok esetjogának elemzése és a témának a jogalkalmazók számára is hasznosítható formába öntése. A kutatási eredményeket tartalmazó monográfia 2015 nyarán Hágában, angol nyelven fog megjelenni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek