Bezár

2016

IMG_7606

Erin Webster-Main: Nők a diplomácia világában

Erin Webster-Main: Nők a diplomácia világában

2016. április 25.
2 perc

2016. április 20-án a Budapesti Amerikai Nagykövetség helyettes politikai és gazdasági tanácsosa, Erin Webster-Main látogatott el Karunkra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata minden félévben szakmai programsorozatot szervez a kar hallgatói részére. Ezen előadások keretében olyan témákról hallhatnak a hallgatók, melyek tovább bővíthetik tudásukat és kiegészíthetik az egyetemi kurzusok teljesítése során elsajátított tananyagot.

Április 20-án a Kari Társalgóban Dékán Úr megnyitója után Erin Webster-Main „Nők a diplomácia világában” címmel tartott előadást. A beszélgetéssel egybekötött angol nyelvű program során arra voltunk kíváncsiak, hogy a nők hogyan tudnak érvényesülni a diplomáciában, mennyire összeegyeztethető a család a hivatással, valamint hogy milyen hátrányok érik esetlegesen munkájuk során a nőket.

_MG_7603

A mezőgazdász családból származó Erin férjével együtt döntött úgy, hogy a külügyi szolgálatban keresik meg életcéljukat. 10 éves pályafutásuk alatt Budapest előtt Burmában és Amszterdamban is megfordultak, valamint ez idő alatt három gyermekük is született. Erin egy két éves szülés utáni szabadság kivételével végigdolgozta ezt az időszakot. A diplomata asszony a családi életükről és hivatásukról szóló beszámoló után levonta a közönség számára a konklúziót: bármennyire is nehéz, de össze lehet egyeztetni az előbb említett két dolgot. Ehhez természetesen kell egy rugalmas munkahely, egy megbízható társ, egy mindenre kész kisegítő csapat és kitartás. Minden jelenlévőt arra biztatott, hogy a kihívások ellenére vállalják a kockázatot és ne szalasszák el álmaik munkahelyét az akadályok miatt.

A hivatalos rész után a hallgatók választ kaphattak kérdéseikre, melyek nemcsak a fentebb említett témára terjedtek ki. Szó esett a burmai szolgálatról, az amerikai elnökválasztásokról, valamint a budapesti tartózkodás előnyeiről is.

A közvetlen hangvételű és megmosolyogtató előadásról senki nem sietett haza. Hallgatóink közül sokan készülnek külügyi pályára vagy álmodnak olyan munkahelyről, ahol vezető pozíciót tölthetnek be, azonban az egyensúly megtalálása mindenkinél aggályokat kelthet. Az előadás résztvevőit, úgy gondolom, Erin kiváló példája megnyugtatta arról, hogy a család és az ország érdekeinek képviselete megférhet egymás mellett.


Nagy Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek