Bezár

2016

Activity_666969558

VIII. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny

VIII. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny

2016. április 06.
2 perc

2016. március 18-án került megrendezésre a VIII. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny, amelynek idén a Miskolci Egyetem volt a házigazdája. A versenyen 7 jogi kar versenyzői vettek részt és mérettettek meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemet a jogesetmegoldó versenyen Pataki Bettina és Takács Anett képviselte, az activityn a Civilisták csapat tagjaiként Pataki Bettina, Takács Anett és Nagy Nikolett vettek részt.


A verseny 12 órakor a jogesetmegoldással kezdődött. A megoldandó jogesetnek a polgári jogi kártérítési felelősség, ezen belül is a fokozott veszéllyel járó tevékenységért fennálló felelősséggel kapcsolatos jogvita képezte a tárgyát. A versenyzőknek 1 óra állt rendelkezésükre, hogy megoldják a jogesetet és átgondolják jogi érvelésüket. A verseny zsűrijének elnöke Dr. Sisák Péter, a Miskolci Törvényszék Elnöke volt, a zsűri további két tagja pedig Dr. Osváth Ildikó ügyvéd és Dr. Balatinácz Gábor ügyvéd voltak. A zsűri a jogeset helyes megoldása mellett elsősorban a versenyzők érvelési és retorikai képességeit vette figyelembe az értékelés során.

A versenyen az SZTE hallgatói kimagasló teljesítményt nyújtva szerepeltek, Takács Anett alperesi pozícióban I. helyezést, Pataki Bettina pedig felperesi pozícióban II. helyezést ért el. Ezen teljesítményükkel megszerezték egyetemünknek azt a kiváltságot, hogy jövőre mi adhassunk otthont a IX. Országos Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Acitvity Versenynek.

Activity_205558788

A délután megtartott activity versenyen a csapatoknak jogi szakkifejezéseket kellett elmutogatniuk, lerajzolniuk, illetőleg körülírniuk. A vetélkedő során a csapat minden tagjának bizonyítania kellett, mind a három kategóriában. A több fordulóból álló verseny minden egyes kategóriájában a versenyzők választhattak, hogy hány pontot érő kifejezést szeretnének megjeleníteni. Az 5 pontot érő feladványok viszonylag könnyebb, míg a 10 és 20 pontot érőek már jóval összetettebb fogalmakat és kifejezéseket tartalmaztak. Az SZTE ÁJTK Civilisták csapata a 4. helyezést szerezte meg a versenyen.


Összegzésképpen elmondható, hogy egy jó hangulatú és igazán jól szervezett versenyen vehettünk részt, amelyről kellemes emlékekkel és élményekkel térhettünk haza, amelyért köszönet illeti a Miskolci Egyetemet, illetőleg a verseny szervezőit.

 

Nagy Nikolett
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek